Csokis, tejszínes, kókuszos - ettől a recepttől mindenkinek megremeg a térde
Ez itt már a mennyország?

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Előre szólunk, hogy ez egy olyan recept, aminek már az olvasásakor is elkezd csorogni a nyálad. Ez van. Csokis, kókuszos, sütis, habos csoda, nem igazán lehet vele melléfogni.

Igaz, legalább háromszor kell nekiállni: először elkészítjük a kókuszos piskótát, utána a csokipudingot - bizony, nem bolti, zacskósból dolgozunk, hanem receptből, valódi hozzávalókkal. Ha eddig nem tudtad, hogy hogyan készül a házi puding, akkor most jól figyelj! Végül pedig a hab is extra, természetesen.

A házi csokipudingot talán két perccel tart tovább elkészíteni, mint a bolti zacskós társát, de megéri ezt a plusz két percet rászánni az életünkből, hiszen igazi, tömény csokiízű, krémes puding lesz az eredmény.

Tejszínhab trükk

És ha már lúd, legyen kövér: a pohárdesszert tetejére mascarponés tejszínhab kerül! A mascarpone zsírtartalma segíteni fog, hogy igazán keményre tudjuk felverni a tejszínhabot, amivel aztán szuperül lehet díszíteni a desszertet.

Tejszínes-csokis pohárkrém

5049792 694ae3cf950f21131555ab86d3c00633 wm

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 3 darab A piskótához tojásfehérje
  • 90 gramm darált mandula
  • 30 gramm kókuszreszelék
  • 60 gramm cukor
  • 0.5 darab vaníliarúd magjai
  • 20 gramm A pudinghoz keményítő
  • 20 gramm cukrozatlan kakaópor
  • 50 gramm cukor
  • 400 mililiter tej
  • 3 darab tojássárgája
  • 75 gramm étcsokoládé (min. 60% kakaótartalommal)
  • 120 mililiter A habhoz habtejszín
  • 90 gramm mascarpone

Elkészítés:

A kókuszos piskótához a tojásfehérjét a vaníliarúd magjaival és a cukorral kemény habbá verjük.

A habba óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket és a darált mandulát.

A masszát kb. 1 cm vastagon sütőpapírral bélelt tepsin szétterítjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütjük. Akkor jó, amikor a piskóta teteje már kezd enyhén aranyszínűre váltani. Még langyosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, és teljesen kihűtjük.

Amikor kihűlt, apróra tépkedjük.

A csokipudinghoz a keményítőt, a kakaóport, a cukrot és a tojássárgákat összekeverjük.

Először kis mennyiségű tejet öntünk hozzá, amivel csomómentesre keverjük, majd lassanként hozzákeverjük a többi tejet is. Folyamatosan kavargatva puding sűrűségűre főzzük. Végül belekeverjük az apróra darabolt étcsokoládét is.

A poharak aljára egy réteg kókuszos piskótát teszünk, erre jön egy réteg puding, majd még egy réteg piskóta, végül a második réteg puding. Teljesen lehűtjük.

Tálalás előtt a mascarponéból és a habtejszínből kemény habot verünk, majd habzsák segítségével a pohárdesszertek tetejére adagoljuk. Végül a habot egy kevés kókuszreszelékkel szórjuk meg.
Ezt is szeretjük