Hazai zöldség-gyümölcs kvíz: te felismered őket?
Körülvesznek, mégsem ismerjük jól őket. Vagy igen?

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ember abból főz, amije van. Nekünk például, itt Magyarországon, van egy csomó finom, és jól használható zöldségünk és gyümölcsünk, amikből jobbnál jobb dolgokat lehet előállítani a konyhában. Mostanában például kimondottan Kánaán van a piacon, már ha időnként kimész, és megnézed, mi újság. Itthon termő zöldségeket és gyümölcsöket mutatunk, nem is nehezeket. Kitalálod, hogy mi micsoda? 

A minap Hajni a piacon járva belebotlott egy nőbe, aki azon morfondírozott, vajon, ami előtte van a ládában, az a piros cucc, az cseresznye-e, vagy meggy. Mivel még most sem hisszük el, hogy ez megtörténhetett, biztos ami biztos, készítettünk nektek egy kvízt. Bizonyítsuk be, hogy az egy egyszeri véletlen volt! Oké, a kakaslábfüvet mi sem tudjuk megkülönböztetni a libatoptól (na jó, én igen, de nekem papírom van róla, hogy tudom az ilyesmit), de mondjuk az almát a körtétől bárki simán. 

Szólunk, hogy ezek után csak nehezebb kvízek lesznek, (marha felsál, kontra sertés dagadó, na jó, csak vicceltem), szóval most gyűjtsd be a sikerélményt. Kezdődhet a teszt? 

Fotók: Pixabay és Flickr

Ezt is szeretjük