Abbahagyhatatlan sajtos-tejfölös csirke - Ez tényleg az étel neve, és nem véletlenül

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mit főztél a vendégeknek? Abbahagyhatatlan csirkét. Az milyen? Abbahagyhatatlan. Ez az épületes párbeszéd zajlott le a köztünk a minap Hajni barátnőmmel. Igen, kitaláltátok a folytatást: "Kérem a receptet". A hétvégén leteszteltük, tényleg abbahagyhatatlanul finom, ráadásul 10 perc alatt össze lehet rakni, és már mehet is a sütőbe.

A csirkemellből készült ételek univerzális mentsvárat jelentenek, amikor gyorsan kell valami finom ebédet vagy vacsorát összeütni, akár sok embernek is. Csak hát a csirkével van egy kis baj: könnyen kiszárad, és akkor már egyáltalán nem gusztusos.

Erre az egyébként összetett problémára jelent megoldást az abbahagyhatatlan csirke, ami biztos, hogy finom lesz, nem kell miatta óráig a tűzhely mellett állni (valójában egyáltalán semeddig sem kell a tűzhely mellett állni), mégis finom, csodálatosan szaftos húsételt kapunk, a tetején ellenállhatatlan, ropogós-nyúlós sajtréteggel.

Nincs köret, nincs probléma

Körettel bajlódni nincs értelme, úgysem eszi senki, mindenki a csirkéért lesz oda. Esetleg adhatsz hozzá valami egyszerű salátát, nyugi, mindenki jól fog lakni, hiszen éppen elegendő mennyiségű szénhidrát is megbújik ebben az ételben. De ezt csak te tudod, meg akinek, végtelen jófejségedben, elmesélted a receptet, mint nekem Hajni.

Abbahagyhatatlan csirke

abbahagyhatatlan csirke

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 4 darab csirkemell filé (tehát fél mellekről beszélünk)
  • 1 ízlés szerint
  • 10 dekagramm liszt
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 gerezd fokhagyma (pehely)
  • 2 deciliter tejföl
  • 20 dekagramm trappista, vagy más sajt, lehet füstölt is a tetejére
  • 2 dekagramm vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

Bekapcsoljuk a sütőt 175 fokra.

A csirkemell filéket keresztben tenyérnyi darabokra vágjuk. Minden egyes darabot besózunk, fokhagymázunk.

Egy tányérban összekeverjük a lisztet és a pirospaprikát, ebbe a keverékbe beleforgatjuk egyenként a melldarabokat, majd egymás mellé fektetjük a tepsibe. Ha az első sor kész, nyugodtan rakhatjuk rá a következőt.

Amikor az összes hús a tepsibe került, a tetejére rászórjuk a maradék liszt-pirospaprika keveréket, majd elsimítjuk rajta a pici vízzel kezelhetőre kevert tejfölt.

A tetejére sajtot reszelünk, majd betoljuk a sütőbe. Mire a tetején gusztusosra pirul a sajt, a csirke is elkészül odabent. Jó étvágyat hozzá!
Ezt is szeretjük