Villámgyors barackos süti, mert a sárgabarack nemcsak lekvárnak jó
Édes tészta, savanykás gyümölcsök, 10 perc munka, ettől olyan ellenállhatatlan ez a süti

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Lassan kitehetjük a sárgabarack fánkra a "Fa alatt megállni veszélyes" táblát, mert szabálytalan időközönként, vagy amikor jön egy fuvallat, megbombázza az alatta állókat a finom, édes, sárga gyümölcsével. Döntse el mindenki, hogy ez jó élmény-e, vagy sem, részemről inkább barack hulljon a fejemre, mint más, mert abból lehet sütit sütni.

Méghozzá gyorsan, fájdalommentesen, és nagyon-nagyon finom sütit. A gyümölcsös édességeknek egyébként is van egy varázsa: oké, hogy beviszünk a szervezetünkbe egy csomó finomított szénhidrátot, de ott van kompenzációnak a gyümölcs, és rögtön ki is pipálhatunk a napi öt adagból egyet.

Ilyen ez az enyhén citromos tésztájú barackos süti is, amit a hétvégi piknikezésre/strandra/kerti partira is magunkkal vihetünk. Egyszerű elkészíteni, és akár előző este is megsüthető. Ráadásul tökéletesen alkalmas arra is, hogy elsüssük a lehullott, már nem éppen tökéletes gyümölcsöket.

Többféle gyümölccsel is jó

Az ilyen jellegű sütik egyébként akkor is jó megoldást jelentenek, ha otthon árválkodik két maréknyi ilyen-olyan gyümölcs, amit alighanem már senki sem fog megenni, de mégsem szeretnénk kidobni. Simán belerakhatjuk a masszába egyszerre a cseresznyét, a málnát, a barackokat, meg amit még otthon találunk, és gyümölcsbe valónak ítélünk.

Gyors barackos süti

Barackos süti

Hozzávalók 8 adaghoz

  • 5 darab kettéválasztott tojás
  • 20 dekagramm porcukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 darab előkészített citrom reszelt héja és leve
  • 13 dekagramm liszt
  • 10 dekagramm olvasztott vaj
  • 4 darab őszibarack, vagy több sárga, esetleg vegyesen
Recept idők

Elkészítés:

1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és kivajazunk, kilisztezünk egy közepes méretű sütőformát/tepsit.

2. A citromot előkészítjük, megmossuk, megtörölgetjük, a barackokat megmossuk, meghámozzuk és cikkekre vágjuk. A vajat megolvasztjuk.

3. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk, a citrom levét és héját, a lisztet, a sütőport és az olvasztott, de nem forró vajat.

4. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a legvégén ezt is a masszához keverjük.

5. A masszát a tepsibe öntjük, elosztjuk rajta a barack-cikkeket és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

6. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van e, ha igen, a nyitott ajtajú sütőben hagyjuk kihűlni.
Ezt is szeretjük