A ropogós sajt alatt: őszibarackos csirkemell a sütőből
Őszibarackos csirkemell csőben sütve

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sós és az édes ízek a legtöbb ételben nagyszerűen kiegészítik egymást. Szerencsére mostanában nagyon egyszerű finom, édes dolgokat találni, itt van ugyanis a sok friss és nap érlelte gyümölcs, sósnak pedig nincs is kézenfekvőbb, mint a csirkemell. Épp itt az ideje, hogy kipróbáld ezt az érdekes párosítást. Csirkemell őszibarackkal, a tetején ropogós sajtkéreggel, mesés lesz.

A csirkemellet könnyű kiszárítani, ezért mi, ebben a receptben esélyt sem adunk rá. Nem szabadon sütjük ugyanis, hanem betoljuk a sütőbe, méghozzá úgy, hogy körös-körül megvédi valami az értékes nedveit. Nem kell izgulni, át fog sülni, a csirke ugyanis nagyon gyorsan elkészül, nem is kell neki több idő, mint amennyi alatt a sajt gusztusos, ropogósra pirul a tetején. Szórhatsz rá a végén egy kevés petrezselymet, ami még egy érdekes kontrasztot tesz ehhez az egyébként is izgalmas ízkombinációhoz.

Ha egy mód van rá, ne konzerv őszibarackot használj! Éppen most érik a barack, bárhol tudsz frisset, finomat és lédúsat vásárolni, (szagláspróba vásárlás előtt kötelező!), ráadásul, ha jobban belegondolsz, nincs is szüksége a szervezetednek sem a cukorra, sem a tartósítószerre, ami a konzervekben található. A konzervízhez sincs semmi kedved, úgyhogy meg is győztünk a friss gyümölcsről.

Egyszerű körettel a legjobb

A fűszeres csirkemell, a lédús barack és az ellenállhatatlan sült sajt nagyszerű étellé áll majd össze a sütőben. Kínálhatod petrezselymes újkrumplival, burgonyapürével, vagy párolt rizzsel is, de a bulgur és a kuszkusz is jól áll neki, ezeket még főzni sem kell.

Fotó: Shutterstock

Őszibarackos csirkemell

barackos csirke

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 darab csirkemell
  • 1 ízlés szerint só, bors, fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 10 darab őszibarack
  • 20 dekagramm sajt
  • 1 opcionáls petrezselyemzöld
Recept idők

Elkészítés:

Bekapcsoljuk a sütőt 170 fokra.

A csirkemell feleket a rostokkal merőlegesen féltenyérnyi darabokra vágjuk, egy-egy darabot öt felé.

Minden egyes darabot sózunk, borsozunk, fokhagymázunk (natúr granulátum is megfelel).

Betesszük a csirkét pihenni a hűtőszekrénybe, közben megtisztítjuk a barackokat, és félbe vágjuk.

Amikor ez kész, a fűszeres csirkemelleket egyenként lisztbe forgatjuk, majd egymás mellé fektetjük egy kivajazott tepsibe.

Mindegyik darab húsra teszünk egy fél barackot, majd az egészet megszórjuk reszelt sajttal, és betoljuk a sütőbe. Akkor van kész, amikor a sajt szép pirosra sült.
Ezt is szeretjük