Hihetetlen, hogy ez a lány miket művel a kenyértésztával – Festmények kerülnek ki a sütőből

ficover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az olaszok kedvelt laposkenyerét, a focacciát az egész világon örömmel falatozzák, számos fajtája ismert, ízesítése és elkészítési módja változó.

A focacciák közül az egyik legkedveltebb a sima olívaolajos, fokhagymás, sós változat, de szeretik még sajttal vagy szőlővel is gazdagítani a tésztát. Mivel laposkenyér, a tészta jellegzetes formáját úgy érjük el, hogy a kezünkkel széthúzzuk, illetve az ujjainkkal is picit be lehet nyomkodni a tészta felszínét. 

A legtöbbször puritán külsejű a lepénykenyér, főleg akkor, ha csak a tésztába keverjük az ízesítőket, ha mondjuk a tetejére tesszük, teljesen más hatást érhetünk el. A készítésénél nagyon fontos, hogy ne sajnáljuk az olívaolajat. A megunhatatlan finomság a maga egyszerű szépségével is lenyűgöző, egy kis kreativitással azonban elképesztő dolgokat hozhatunk ki a tésztából.

Az elmúlt hetekben sokan váltunk péktanonccá, gyúrtuk a tésztákat, sütöttük a különböző finomságokat. A focaccia különösen népszerű volt a sütők körében, hiszen az ízletes, illatos tészta elkészítése tényleg nagyon egyszerű - érdemes ezzel a laposkenyérrel kezdeni a mesterséget, hisz nem lehet elrontani. Sokan merítettek bátorságot és kezdtek el focacciákat gyártani, ráadásul nem is akármilyeneket.

Focaccia, mint műalkotás

Többen művészi szintre emelték a laposkenyér készítését, telepakolták szépen elrendezett feltétekkel, egyes alkotások motívumai egészen művészire sikerültek, a sütőből szó szerint festmények kerültek ki.

Az egyik Instagramon népszerű péklány képeiből mutatunk párat, aki elképesztő ügyességgel készíti a focacciákat. Munkáiban gyönyörködve az ember kedvet kap a sütéshez, és ha már elkapott minket a hév, gyúrjunk tésztát és pakoljuk meg a konyhapultot jó sok zöldséggel, fűszernövénnyel, engedjük szabadjára a fantáziánkat, legyen a tészta a vászon, alkossunk különleges focacciákat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sono riuscita a realizzare questo disegno sulla mia focaccia grazie agli ottimi prodotti dell’azienda @salviani_olive L’azienda Salviani lavora le olive dal 1920. Tradizione, qualità ed innovazioni sono i cardini della filosofia dell’azienda. Non solo olive ma anche molti altri prodotti di ottima selezione e qualità che potete trovare nel sito 👇🏻👇🏻👇🏻 https://www.salvianisrl.it L’azienda è certificata per la lavorazione ed il conferimento di olive da tavola da Certiquality e certificata biologica 🌱dall’organismo di controllo Suolo e Salute SRL #breadart #breadgarden #salviani #salvianisrl #panefiorito #foodnetwork #thebakingfeed #bread #breadporn #homebaker #lievitazione #panificare #bakery #foodporn #italianbread #bio #biologico #organicfood #shotoniphone #art #arte #twelveskip #tflers #italianfood #focaccia #focacciagarden

LUCELE 🌱 (@lucele_foodandwine) által megosztott bejegyzés,

Cover: Getty Images

Ezt is szeretjük