Megmaradt a krumplipüréd? Így bánj vele, ha lefagyasztanád

krumplipüré cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A köreteket, a rizst vagy a sült krumplit, frissen érdemes fogyasztani, felmelegítve nem lesz olyan jó az ízük és állaguk, valamint gyomorpanaszokat is okozhatnak.

Bármennyire is gyakorlott valaki, a köretek mennyiségét nagyon nehéz eltalálni, tésztából vagy rizsből biztosan több készül, mint amennyi egy családnál egy étkezésre elfogy. Ha megfelelően tárolod, akkor a maradék tészta újrahasznosítható, itt találsz tippeket a tárolásra, az újramelegítésre és az újrahasznosításra is. 

A másik kényes étel a rizs, amely a leggondosabb tárolás mellett is legfeljebb 3-4 napig áll el a hűtőben. Ezekre figyelj, amikor fel szeretnéd használni a maradékot, hogy nehogy véletlenül gyomorrontás legyen a vége. Vannak olyan ételek, amelyek viszont finomabbak újramelegítve, ezekből itt találsz egy csokorral.

A krumpli talán még mindig a legnépszerűbb köret, a sült krumpli vezeti a toplistát. Azonban ez tényleg frissen az igazi, ha viszont megmarad, ebben a cikkben találsz ötleteket, hogy mely módszerek működnek az újramelegítésére. Annyi biztos, hogy a mikrózást senki nem ajánlja.

A krumplipüré is nagyon kedvelt köret, amelyet egészen különlegesen is elkészíthetsz. Ez a baconös-sajtos változat már szinte főételként is megállja a helyét. Ha nem fogy el rögtön, akkor nyugodtan lefagyaszthatod, erre, és arra is mutatunk módszereket, hogy hogyan melegítsd fel, amikor szükséged lesz rá. Annyit elárulhatunk, hogy itt nyugodtan bevetheted a mikródat is. 

krumplipüré álló ok

Krumplipüré lefagyasztása

A pürét kétféleképpen is lefagyaszthatod. Ha ízesíteni is szeretnéd, azt inkább az újramelegítés után tedd, mert nem mindegyik alapanyag reagál jól a fagyasztásra és a kiengedésre. Arra figyelj, hogy a pürét csak azután tedd a fagyasztóba, miután teljesen kihűlt.

Fagyaszthatod egyben vagy kis adagokban is. Ha az utóbbit választod, akkor tegyél egy sütőpapírral bélelt tepsire kis gombócokat, és így fagyaszd le. A megfagyott kis gombócokat tedd zacskókba, nyomd ki belőle a levegőt, úgy alig foglal helyet. Amúgy is, de itt mindenképp figyelj arra, hogy pontosan írd fel a fagyasztás dátumát, és legfeljebb egy hónapig tárold a mélyhűtőben.

A pürét lefagyaszthatod egyben is, szintén a zacskós megoldással, itt is jól nyomd ki belőle a levegőt, és egy hónapon belül fogyaszd el. 

krumplipüré álló1 ok

Így melegítsd újra

Ha tudsz előre tervezni, akkor a krumplipürét tedd egy éjszakára a hűtőbe, hogy kiolvadjon. Ha gyorsan van rá szükséged, akkor pedig mutatunk 3 egyszerű módszert a felolvasztásra. A fagyasztott krumplit tedd egy lábasba, és lassú tűzön, lefedve, időnként megkeverve melegítsd fel, amíg teljesen át nem melegszik. Ha kicsit száraznak találod, akkor adj hozzá tejet, tejszínt vagy vajat.

Mikrohullámú sütőben is felolvaszthatod, használj megfelelő edényt, amit fedj le, hogy a gőz ne tudjon távozni. Körülbelül 50 százalékos teljesítményen melegítsd 5 percig, és időnként keverd meg.

A pürét sütőben is melegítheted, 180 fokon 20-30 percig. Időnként keverd át, hogy mindenhol felmelegedjen. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük