10 mutatós és isteni torta, amit mindenki imádni fog – Ezeket a recepteket nem érdemes kihagyni

tortacover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Édesek, krémesek, beragyogják az asztalt, elrabolják a tekinteteket. Olykor fájdalmas felszeletelni őket, hisz amiben gyönyörködtünk, pillanatok alatt megsemmisül.

Nincs ünnepnap torta nélkül, születésnapokon kötelező, de más jeles alkalmakkor is örömet okoznak. Változatos formákban készülhetnek, sok ügyes kezű cukrászmester művészi szinten készíti őket. Ilyen tortaremekeket nem könnyű összeállítani, érdemes velük próbálkozni, de inkább kezdjük az egyszerű, de biztos receptekkel.

A legközelebbi családi eseményen, akár karácsonykor, lepd meg a szeretteidet, és készíts különleges tortát, amit mindenki imádni fog.

Dobostorta

A hungarikum egy hibából született, a vajat köpülő fiú figyelmetlenségből só helyett cukrot használt, amit a mesterének, Dobos C. Józsefnek kellett helyrehoznia. Így született meg a dobostorta, amit a roppanós teteje tesz különlegessé. Az eredeti receptben a töltelék kakaóvajból készül, amelynek a beszerzése nem könnyű, ráadásul nagyon drága, de semmi ok az aggodalomra, jó minőségű csokoládéból is emlékezetes tortát tehetsz az asztalra.

dtct

Mákosguba-torta

A mákos guba nagyon sok családnál kedvelt édesség, régebben főleg karácsonykor tették asztalra, ezt a régi szokást érdemes ma is feleleveníteni. Hogy még különlegesebb legyen, tedd tortaformába a klasszikus desszertet. 

mákostortact

Sütőtökös sajttorta

A sajttorta nagyon kedvelt, ezen nem is lehet csodálkozni, hisz változatos ízvilággal készíthető el. Ha igazán különlegesre vágysz, melyben melengető fűszerek is érvényesülnek, akkor készítsd el ezt a sütőtökös verziót.

31431221 c8026ef921b3562d728766bebc2cd51f wm

Sacher-torta

Az osztrákok híres desszertje a Sacher-torta, gazdag csokipiskóta baracklekvárral megkenve, és ha ennyi nem lenne elég, roppanós csokimázzal van bevonva. A bécsi Sacher szállodában mind a mai napig az eredeti recept alapján készítik, a titok a hozzávalók pontos arányában rejlik. Szerencsére otthon is összeállíthatod, nem olyan bonyolult, mint elsőre gondolnád.

stct

Csokoládétorta

Az igazi klasszikus, sokak kedvence, ami akkor a legfinomabb, ha tényleg csokiban gazdag. Ebben a receptben kakaót használtunk, azzal is mennyei lesz, és a vendégeid biztos, hogy nem fognak rájönni a csalásra.

31286125 02daff57ceaaed22c92191eb9acc2c89 wm

Chilis csokoládétorta

Talán meglepőnek tűnik a csoki és a chili párosítása, de higgyétek el, hogy tökéletesen passzolnak egymáshoz. Az ősi maják és inkák előszeretettel használták ezt a kombinációt, egyszer muszáj kipróbálnia mindenkinek. Kezdésnek mondjuk ezzel a tortával.

30999469 862cd984558b06efabace3d525de5d19 wm

Svéd csokoládétorta

Még egy csokitorta, a kissé ragacsos tésztájú svéd csokitorta liszt nélkül készül, az étcsokoládé és az eszpresszó aromája teszi különlegessé. Tálalásnál elég csak porcukorral meghinteni, ha azonban nem féltek a kalóriáktól, jó nagy adag tejszínhabbal falatozzátok.

29858593 47035aa6376bec7c0def307e55a233b2 wm

Szivárványtorta

Csalafinta torta, hisz az egész fehér krémmel van bevonva, csak szeletelésnél látszik a varázslat, ébrednek fel a színek. Nagyon mutatós, főleg akkor, ha minél több piskótából épül szép magasra. A lapok masszájába keverj ételfestéket, a krémmel pedig ne fukarkodj. A gyerekek biztosan odáig lesznek érte.

sztct

Mississippi csokitorta

Az amerikaiak körében népszerű torta hasonlóan készül, mint a sajttorta, a csokiban gazdag tészta tejszínes tölteléket kap. A desszert lapja graham- vagy zabkekszből készül, és ha hű szeretnél maradni a recepthez, a töltelékhez muscovado cukrot használj.

mtct

Viktória-torta

A név nem véletlen, Viktória királynő annyira szerette az édes töltelékkel megkent tésztát, hogy minden délután a teája mellé elmajszolt egy szeletet. Mára ez a régi kedvenc sok újragondolt változatban éledt újjá, köztük van ez a tejszínhabos töltelékkel megkent verzió is.

Ha pedig tortadekoráláshoz keresel ötleteket, itt írtunk róla korábban.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük