Gyors és egyszerű spanyol fánk dagasztás és kelesztés nélkül
Az idei farsangi szezonban feltétlenül próbáld ki az olajban sült, fahéjas cukorba mártogatott spanyol fánkot! A tésztarudacskák csokival még csábítóbbak.
Az alábbi almás fánk egyszerűen készül, nincs szükség dagasztásra és hosszas kelesztésre, összeállítás után azonnal lehet sütni a pampuskát.
A légiesen könnyű tésztájú fánk az első harapás után rabul ejt. A finomságot bőven elég porcukorral meghintve kínálni, de ha fokoznád az ízélményt, akkor fahéjas cukorral szórd meg, és lekvárt is kínálhatsz a fánk mellé.
A lisztet szitáljuk tálba, adjuk hozzá a sót, sütőport, cukrot, fahéjt, gyömbért és a szerecsendiót.
A tojást a reszelt almával és tejjel keverjük egybe, majd a lisztes keverékkel dolgozzuk egybe.
A fánkokat kanál vagy fagyiadagoló segítségével szaggassuk bő, forró olajba, és süssük aranybarnára.
A fánkokat porcukorral meghintve kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu