Puha, szaftos banánkenyér ananászdarabokkal – Érett, barna banánból lesz a legfinomabb

ananászkenyér
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A banánkenyér a világ egyik legfinomabb és legegyszerűbb süteménye. Néhány trükkel biztosan tökéletes lesz, és nagy előnye, hogy több napig eláll, csak megfelelően kell tárolni.

A banánkenyér gyorsan elkészíthető és tápláló reggeli lehet, akár hétköznap, akár hétvégén. Nagyon intenzíven érződik benne a déligyümölcs íze és a cukrot sem spórolják ki belőle, ennek ellenére - vagy épp ezért - nagyon népszerű. 

A banánon kívül mehet bele bármilyen olajos mag, sőt, kókuszreszelékkel vagy csokival is feldobhatod. Ebbe a sütibe most egy másik déligyümölcs, ananász került, amitől még szaftosabb, puhább lett.

A banánkenyér készítésénél néhány apróságra kell figyelni, és akkor biztosan nem rontod el: jó tudni, hogy a csúnya, túlérett, barna banánból készül a legfinomabb sütemény. Emellett az is fontos, hogy ne keverd túl a tésztát, csak épp annyira, hogy elvegyüljenek a hozzávalók.

Ananászos banánkenyér

ananászkenyér2

Hozzávalók 6 személyre

  • 250 gramm liszt
  • 1 zacskó sütőpor
  • 0.5 teáskanál
  • 0.5 bögre olaj
  • 200 gramm cukor
  • 2 darab tojás
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 150 gramm ananász (darabolt)
  • 2 darab banán (érett)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy kenyérsütőformát jól vajazzunk ki.

Egy nagyobb edényben keverjük össze a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik edényben keverjük össze az olajat, a cukrot, a tojást és a vaníliás cukrot. Forgassuk hozzá a villával összetört banánt és az összevágott ananászdarabokat is. A száraz és a nedves hozzávalókat jól forgassuk össze, majd a tésztát öntsük a kivajazott kenyérformába. 

Tűpróbáig süssük, majd várjuk meg, míg kihűl, és borítsuk ki a formából. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük