Főzés nélkül készül az andalúz fokhagymaleves – Mandula is gazdagítja

andalúz fokhagymaleves cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Hűvös időben is jól jöhet egy főzés nélküli recept, ha időhiányban szenvedsz, készítsd el ezt az izgalmas fokhagymalevest.

Ennek az izgalmas levesnek ajo blanco a neve, vagyis fehér fokhagyma, és nemcsak laktató, hanem egészséges is, hiszen a hagyma és a mandula is nagyon jót tesz az egészségednek. Az andalúz fokhagymaleves ráadásul extra hamar elkészül, csak egy turmixgépre lesz hozzá szükséged.

Bár hideg leves, ősszel még biztosan jól fog esni, ráadásul az évszak kedvenc gyümölcse, szőlő is gazdagítja. Ha szereted a hűsítő leveseket, akkor ezt a vitamindús kefires uborkalevest is készítsd el, vagy ha a joghurtot kedveled jobban, akkor ezt a török, citromos joghurtlevest

Andalúz fokhagymaleves

fokhagymakrémleves

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 100 gramm mandula (blansírozott)
  • 70 gramm kenyérbél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 milliliter víz
  • 75 milliliter olívaolaj (extra szűz)
  • 1 kávéskanál
  • ízlés szerint bors
  • díszítésnek szőló
Recept idők

Elkészítés:

A kenyeret tépkedjük össze, a mandulát daráljuk le, a fokhagymát vágjuk apróra.  A kenyeret áztassuk vízbe körülbelül 10 percre, majd jól nyomkodjuk ki.

Tegyük egy turmixgépbe a mandulát, a fokhagymát, a kenyeret, öntsük bele az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Öntsük rá a vizet, folyamatosan adagoljuk, hogy ne legyen se túl sűrű, se túl híg. Turmixoljuk simára. Tegyük hűtőbe tálalásig. 

Mandulával, szőlőszemekkel és a tetejére csepegtetett olívaolajjal díszíthetjük.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük