Pofonegyszerű tonhalsaláta avokádóval – 5 perc alatt összedobhatod

avokádós tonhalsaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Fehérjedús és könnyed ebéd vagy akár köret is lehet ez a tényleg öt perc alatt összerakható saláta, amely még a szemedet is felvidítja.

Ha nincs semmi időd, akkor is össze tudod dobni ezt a tonhalsalátát. Én mindig tartok otthon tonhalkonzervet, mert nagyon sokszor megment, ha nincs ötletem, de táplálót és finomat szeretnék enni.

A halakhoz nagyon jól illenek a citrusos ízek, ebbe a salátába is mindenképpen tegyél citromlevet, az avokádóval pedig jó zsírokhoz juttatod a szervezeted. Ha kicsit tartalmasabb ebédre vágysz, akkor egyél hozzá kenyeret, vagy hús mellé is nyugodtan tálalhatod köretként. 

Ha szereted a tésztákat, akkor ezt a tonhalas-paradicsomos spagettit próbáld ki, nemcsak egyszerűen és gyorsan készül, de a zöldfűszerektől egyáltalán nem lesz unalmas. Ha pedig a kencéket kedveled, akkor szuper tonhalkrémet dobhatsz össze majonéz vagy vaj hozzáadásával.

Avokádós tonhalsaláta

avokádós tonhalsaláta recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 400 gramm tonhalkonzerv
  • 2 darab avokádó (érett)
  • 0.5 darab kígyóuborka
  • 0.5 fej lila hagyma
  • ízlés szerint koriander
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A tonhalkonzervet csepegtessük le, az avokádót és az uborkát kockázzuk fel, a lila hagymát vágjuk vékony szeletekre. Ha teszünk bele koriandert, azt vágjuk apróra. Egy nagyobb salátástálban forgassuk össze a hozzávalókat. Egy kisebb tálban keverjük össze a citromlevet, az olívaolajat, a sót és a borsot. Keverjük össze a salátával. Azonnal tálalhatjuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük