Egyben sült fasírt baconbe csomagolva – A szalonna tartja szaftosan a húst

bacobetekertfasírt
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fasírt az egyik legjobb dolog, ami a darált hússal történhet, a fogást baconnel még szaftosabbá teheted.

A fasírt amellett, hogy nagyon egyszerű étel, viszonylag sokféleképpen készíthető el. Van, aki kis gombócokat gyárt belőle, van, aki egyben süti, van, aki csak frissen, míg más hidegen is szereti. A fasírt legtöbbször főzelékek tetejére kerül, készülhet marhából, sertésből vagy pulykából, esetleg ezek keverékéből.

A fasírt akkor lesz alakbarát, ha szárnyasból készíted és nem olajban, hanem sütőben sütöd ki. Az igazi retró változata a Stefánia vagdalt, amikor az egyben sült fasírt közepe keménytojást is rejt. Ha pedig biztosan szaftos végeredményt szeretnél, akkor csomagold baconbe a húst, úgy biztosan nem fog kiszáradni.

Baconbe csomagolt fasírt

bacobetekertfasírt2

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 700 gramm darált hús (sertés vagy marha)
  • 2 darab tojás (közepes)
  • 200 gramm zsemlemorzsa
  • 2 teáskanál
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 10 szelet bacon
Recept idők

Elkészítés:

Egy tálban gyúrjuk össze a darált húst, a tojásokat, a zsemlemorzsát, a sót, a borsot és a fokhagymaport. Tegyük a masszát egy sütőpapírral letakart tepsire, majd a kezünkkel egyengessük laposra. A sütőpapír segítségével tekerjük fel a masszát, formázzunk belőle egy veknit.

Egy alufóliára fektessük egymás mellé a baconszeleteket, jó szorosan, majd tegyük rájuk a húst. A fólia segítségével borítsuk rá a bacont a húsra, majd csomagoljuk a fasírtot a fóliába. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, süssük a fasírtot 25 percig. Ezután vegyük feljebb a hőmérsékletet 220 fokra, vegyük le a fóliát és süssük a húst további 20 percig, hogy szépen megpiruljon. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük