Puha baconös-sajtos muffin – Sós reggeli kevés munkával

baconös sajtos muffin cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha reggel nem az édes ízeket kívánod, akkor mindenképpen készítsd el ezt a tartalmas sós muffint.

A muffin akkor a legfinomabb, ha minél puhább és szaftosabb. Az a jó ebben a tésztában, hogy édesen és sósan egyaránt el lehet készíteni. A sós változatba mindenképpen kerüljön sok sajt, tehetsz bele simát vagy füstöltet is. Ehhez a kolbászoshoz inkább a gouda illik, és még hagymát is keverj bele a tökéletes ízhatás kedvéért. Kicsit a pizza ízvilágára emlékeztet ez a paradicsomos-sajtos muffin, amit persze sokkal gyorsabban összeállíthatsz. 

Ez a baconös muffin biztosan elég szaftos lesz, és most ne sima, hanem füstölt sajtot keverj a tésztájába. 

Baconös-sajtos muffin

baconös sajtos muffin recept ok

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 150 gramm liszt
  • 100 gramm liszt (teljes kiőrlésű)
  • 10 gramm sütőpor
  • 2 darab tojás (M-es)
  • 150 milliliter tej
  • 50 gramm vaj (puha)
  • 1 teáskanál
  • 150 gramm füstölt sajt (reszelt)
  • 100 gramm bacon
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot reszeljük le, a bacont vágjuk apróra.

A tojást, a tejet, a vajat és a sót keverjük össze egy tálban.

A száraz hozzávalókat keverjük össze egy másik tálban, majd forgassuk hozzá a tojásos keveréket. A végén forgassuk bele a bacont és a sajtot. Ha túl sűrű, önthetünk hozzá még tejet. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A muffinsütőt béleljük ki kapszlikkal, majd adagoljuk bele a tésztát, nagyjából a háromnegyed részéig. 

Süssük a muffinokat 20-25 percig. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük