Balzsamecetes gomba koktélparadicsommal összesütve: egészséges, egytepsis fogás

sütőben sült gomba koktélparadicsommal balzsamecettel cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fehérjedús gomba és a szaftos paradicsom nemcsak színben, hanem ízvilágban is tökéletesen illik egymáshoz.

Egyszerű elkészíteni és elképesztően könnyed lesz ez a gombás-paradicsomos köret, csak össze kell forgatni egy vajas szósszal, majd kicsit megsütni.

A koktélparadicsom nemcsak salátákban finom, hanem sütve is, krémes állagot ad az ételeknek. Tésztaszósznak is kiváló, ha feta sajttal sütöd össze, majd krémesítve kevered egybe a tésztával.

A gomba pedig minden formában finom és egészséges, készítheted töltve, ragunak, pörköltnek, de egytepsisként, tejföllel és hússal összesütve is. A gomba és a koktélparadicsom találkozása pedig könnyed és szaftos köretet eredményez, amelyet egy kis balzsamecettel és zöldfűszerrel kell csak ízesítened és megsütnöd. 

Balzsamecetes gomba koktélparadicsommal

sütőben sült gomba koktélparadicsommal balzsamecettel recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 gramm gomba (csiperke)
  • 400 gramm koktélparadicsom
  • 50 gramm vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A gombákat tiszítsuk meg, majd a méretüktől függően vágjuk félbe vagy négyfelé. A koktélparadicsomokat is vágjuk félbe.

Egy lábasban olvasszuk és melegítsük fel a vajat, tegyük bele az apróra vágott fokhagymát, morzsoljuk bele a kakukkfüvet. Sózzuk, borsozzuk. Vegyük le a gázról, majd amikor kicsit hűlt, keverjük hozzá a balzsamecetet. Óvatosan forgassuk össze a gombával és a koktélparadicsommal. Tegyük bele egy jénaiba. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Süssük 25-30 percig.

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük