Vajon párolt lilahagyma balzsamecetes szószban: isteni köret grillhúsok mellé

lilahagymabalzsamecettel2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egy olyan egyszerű és hétköznapi alapanyagból is, mint a hagyma, isteni finom és izgalmas köretet lehet készíteni.

Bár szépen lefotózni igazi kihívás, isteni finom a vajon dinsztelt lilahagyma. Az olvadt vaj és természetesen a balzsamecet is plusz ízt ad neki, ráadásul - ahogyan karamellizálódik - édeskés lesz. Grillhúsok, de rizs mellé is tökéletes lesz.

Az egyetlen dolog, amin nem szabad spórolni, az az idő - kb- 15-20 perc kell a hagymának, mire igazán puha, szinte krémes lesz. Nem csak lilahagymából, vörösből, de vegyesen is elkészíthető, mindenhogyan isteni lesz.

Balzsamecetes lilahagyma

lilahagymabalzsamecettel

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 gramm lilahagyma
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál
  • 50 gramm vaj
Recept idők

Elkészítés:

A lilahagymákat pucoljuk meg, majd vágjuk kb. ujjnyi vastag karikákra. 

A vajat tegyük egy serpenyőbe, mikor megolvadt, dobjuk rá a hagymát. Keverjünk rajta egyet, majd fedjük le.

Mikor úgy látjuk, hogy kezd összeesni, adjuk hozzá a balzsamecetet, sót és cukrot ízlés szerint. Fedő alatt pároljuk tovább, kb. 15-20 percig, közben néha nézzünk rá, keverjünk rajta egyet. Mikor a hagyma már teljesen puha és karamellizálódott, készen van.

Húsok mellé, rizshez, krumplihoz tálaljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük