Nagyon puha banános muffin liszt nélkül: mogyoróvaj az alapja

banánosmuffin
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A gyümölcs természetesen édes íze dominál a süteményben, de legalább ilyen hangsúlyos benne a mogyoró is.

A mennyei muffin tésztája liszt nélkül áll össze, ehhez a süteményhez hasonlóan banán és mogyoróvaj az alapja. A pépes, érett gyümölcs, a krémes mogyoró és a tojás tökéletes állagú tésztát alkot, amelybe már csak egy kevés vanília, méz és étcsokoládé kerül. A szódabikarbóna picit megemeli a tésztát, szép formája lesz a sütőben.

Nem fog annyira megnőni, mint a hagyományos muffin, ezért a kapszlikat bátran meg lehet tölteni 3/4-ig, sőt, picit tovább is. A végeredmény nem lesz túl édes, inkább a banán és a mogyoró íze fog érződni benne. A muffin nagyon gyorsan megsül, 12 percnél ellenőrizd le, nehogy az alja megégjen.

Banános muffin liszt nélkül

banánosmuffin2

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 2 darab banán (érett)
  • 2 nagyobb darab tojás
  • 250 gramm mogyoróvaj (krémes)
  • 100 gramm méz
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 0.25 teáskanál szódabikarbóna
  • 120 gramm étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vajazzuk ki a muffinformákat.

A csokin kívül tegyünk minden hozzávalót egy turmixgépbe/aprítógépbe, majd addig dolgoztassuk, míg krémes nem lesz a massza.

Az étcsokoládét vágjuk kisebb darabokra, majd forgassuk bele a masszába.

Osszuk szét a tésztát 12 formában, mindegyik kapszli 3/4-ig legyen, esetleg picit afölött, mert ezek a muffinok nem fognak annyira megnőni. 

12-15 percig süssük őket, tűpróbával ellenőrizzük. A formában hagyjuk hűlni a muffinokat 10 percig, majd tegyük őket rácsra, míg teljesen ki nem hűlnek.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük