Újragondolt bundás kenyér sütőben sütve – Muffinformában készül a kiadós reggeli

bundáskenyér muffin cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A ráérős hétvégék klasszikus reggelijét, a bundás kenyeret is lehet izgalmasabb, akár muffinformában is kínálni.

Nincs bundás kenyér forró tea, de olajszag nélkül sem, ezt a kellemetlenséget csak úgy úszhatod meg, ha sütőben készíted. Ezt az alapvetően is laktató ételt még tartalmasabbá teheted, ha a két, tojásba mártott kenyérszelet közé sajtot és sonkát teszel, és úgy sütöd meg, mint egy melegszendvicset.

Muffinsütője szerintem mindenkinek van otthon, hiszen ezt a süteményt a világ legegyszerűbb dolga megsütni. De a formában nemcsak édességet készíthetsz, hanem sós ételeket, általában tojásos alapúakat is, amelyek szépen megsülnek, és nemcsak mutatósak, hanem nagyon finomak is lesznek. Ahogy ez a bundás kenyér is, amelyhez csak apróra kell vágni a kenyeret, és nem belemártani, hanem összeforgatni kell a tojásos masszával.

Bundáskenyér-muffin

bundáskenyér muffin recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 4 szelet kenyér
  • 4 db tojás
  • 100 milliliter tejföl
  • 100 milliliter tej
  • 100 gramm sajt (reszelt)
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Üssük egy tálba a tojásokat, öntsük hozzá a tejet, adjuk hozzá a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, és verjük fel a masszát. A kenyeret vágjuk apró kockákra, forgassuk bele a tojásos keverékbe. Adjuk hozzá a reszelt sajt nagyobbik részét, és keverjük össze. 

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. 

A muffinsütőt béleljük ki kapszlikkal, és adagoljuk bele a masszát. Szórjuk rá a maradék sajtot, és süssük 15 percig. 

Fotó: Szász Eszter / Sóbors

Ezt is szeretjük