4 hozzávalós caprese tésztasaláta – Az eredeti olasz recept laktatóbb változata

caprese tésztasaláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Igazi könnyed, nyári étel a caprese saláta, amely forró napokon lehet a legjobb választás.

A tésztasaláta sok zöldséggel készítve az igazi, igyekezz mindig szezonális hozzávalókkal feldobni ezt a könnyed fogást. Nyáron egyébként is érdemes minél kevésbé zsíros, nehéz, megterhelő fogásokat készíteni, ajánlott sok zöldséget, gyümölcsöt enni és feltöltekezni az őszi, téli időszakra. A zöldségek mellé fehérjében gazdag alapanyagot is egyél, a sajt kitűnő választás.

A caprese saláta nagyon egyszerűen összeállítható, de vacsorára is tökéletes, könnyed fogás. Ha mégis éhesebb vagy, akkor teljes kiőrlésű tésztával szénhidrátban gazdagabb ételt kapsz, de még ez sem fogja megterhelni a gyomrodat.

Caprese tésztasaláta

caprese tésztasaláta recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 450 gramm penne (teljes kiőrlésű)
  • 10 darab koktélparadicsom
  • 250 gramm mozzarellagolyó
  • ízlés szerint bazsalikomlevél
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük al dente-re az utasítás szerint, majd szűrjük le, hagyjuk kihűlni. Ha hideg, keverjük hozzá a koktélparadicsomot és a mozzarellagolyókat. Csurgassunk rá balzsamecetet, majd ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, tegyünk rá bazsalikomleveleket. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük