Krémes céklasaláta fetával és görög joghurttal – Magában és húsok mellé is tökéletes
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Őszi almáspite-smoothie: mesésen krémes és fűszeres
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Egészséges és könnyed salátát készíthetsz kevés hozzávalóból, amelynek még a színe is felvidít.
A cékla az ősz egyik kedvenc zöldsége, amely nemcsak finom és változatosan felhasználható, hanem nagyon egészséges is. Tudtad, hogy még a sportteljesítményedet is fokozza? Itt olvashatsz róla bővebben, hogy milyen pozitív egészségügyi hatásai vannak, ha rendszeresen fogyasztod.
A cékla nemcsak sós, hanem édes ételekbe is illik, az ízét nem változtatja meg, de a süteményt nagyon szaftossá teszi. Próbáld ki a céklás brownie-t, érezni fogod a különbséget.
A céklát főzheted és sütheted is, utóbbi kicsit időigényesebb, viszont sokkal jobban megmaradnak benne a vitaminok, így készítsd a sütőben tökéletesre. Ehhez a salátához bárhogy készítheted, a lényeg úgyis a puha sajt és a zöldség egyvelege lesz, amelyet a görög joghurt még selymesebbé tesz.
Céklasaláta fetával és görög joghurttal
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 darab cékla (nagyobb)
- 150 milliliter görög joghurt
- 1 teáskanál méz
- 150 gramm feta sajt
- 1 evőkanál olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A céklát hámozzuk meg, és főzzük puhára. Ha megpuhult, kockázzuk fel. A fetát is kockázzuk fel. A görög joghurtot keverjük össze mézzel, olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk. Óvatosan forgassuk össze a céklával és a fetával, majd tegyük egy órára hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images