Pikáns fetakrém chilivel keverve – Görög joghurt lágyítja

fetáschilis
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ízvilágában hasonlít a mi körözöttünkre, de a chilitől csípős lesz ez az izgalmas és egyszerűen elkészíthető fetakrém.

A kencék nem csak a szendvicseket teszik változatossá, zöldséghasábokkal kínálva mártogatósnak is kiválóak. Ezeket a krémeket nagyon gyorsan és egyszerűen el tudod készíteni, ráadásul biztosan van hozzájuk alapanyagod is. Ez az uborkás krémsajt például kiváló és könnyed választás, de a megmaradt főtt tojásból is tökéletes házi tojáskrémet készíthetsz.  

Ha pedig a pikáns és csípős ízekért rajongsz, készítsd el ezt a fetakrémet, amelyből ne sajnáld a chilit sem. Por vagy friss formában is belekeverheted, a lényeg, hogy érezd az erejét.

Chilis fetakrém

fetáschilis2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 250 gramm feta sajt
  • 4 evőkanál görög joghurt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál chilipor
  • 1 kávéskanál füstölt pirospaprika
  • 0.5 fej lilahagyma
  • opcionális friss chili
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókat, a hagyma kivételével, tegyük robotgépbe, keverjük krémesre. A hagymát - és a friss chilit, ha használunk - vágjuk apróra, keverjük a krémhez. A tetejére ízlés szerint locsoljunk olívaolajat. Ha mártogatósként szeretnénk kínálni, akkor nyugodtan keverjünk hozzá még görög joghurtot. 

Fogyasztás előtt tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük