Chilis ropogtatnivaló cheddar sajttal gyúrva: a fűszeres tészta isteni finom

ckcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kekszek színes univerzumában nem csak édes zamatút találni, sós, sajtos, sőt csípős ropogtatnivalót is kóstolhatsz.

A keksz megalkotása nem mondható strapás feladatnak, egyedüli nehézség, hogy eldöntse az ember, milyen ízű legyen a nassolnivaló. Ha már unod az édes falatokat, akkor próbálj ki egy kicsit merészebb fajta finomságot. A keksz csípve is finom, főleg akkor, ha a tésztát sajttal dúsítod. A chilis keksz magában is tökéletes, de sajttál vagy mártogatós mellé is kínálhatod, baráti beszélgetéshez tökéletes választás.

A pikáns keksz csupaszon is sütőbe kerülhet, ha azonban még izgalmasabbá tennéd, akkor kend meg tojásfehérjével és szórj rá ízlés szerint köménymagot vagy zöldfűszert.

Chilis keksz

ckct

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 6 evőkanál finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál chilipehely
  • 5 dkg cheddar sajt
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet, sót, chilipehelyt forgassuk egybe.

A sajtot reszeljük le, majd adjuk a lisztes keverékhez a puha vajjal és tejszínnel együtt.

Az összedolgozott tésztát csomagoljuk fóliába és tegyük hűtőbe 1 órára.

Pihentetés után a tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk 0,5 cm vastagságúra, majd szaggassuk ki keksz vagy pohár segítségével.

A kekszeket helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe 10-15 percre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük