Citromos tonhalsaláta rukkolával keverve: pirítóssal könnyed ebéd is lehet

tonhalsaláta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Jól mutat, pillanatok alatt kész és még finom is a tonhalsaláta, amelyből ne sajnáld a citromot, az adja meg a karakterét.

Ha szereted a tonhalat, ezt a végtelenül egyszerű salátát is imádni fogod, alig valamiből, pillanatok alatt készül. A salátában a citrom íze dominál, ettől nagyon friss lesz a végeredmény, az ellensúlyt pedig a koktélparadicsom adja, fontos, hogy minél édesebbel dolgozz.

Ha esetleg nem kedveled a rukkolát kissé csípős, kesernyés íze miatt, ne aggódj: a citromos dresszing elveszi az élét, egyáltalán nem fogod keserűnek érezni.

A zöldséges-tonhalas alap önmagában is isteni, de ha még tovább fokoznád, adj hozzá mozzarellát, még színesebb és finomabb lesz a salátád. A nyári melegben könnyű ebédként is tökéletes választás lesz, főleg, ha még pirítóst is készítesz mellé.

Citromos tonhalsaláta

tonhalsaláta2

Hozzávalók 2 személyre

  • 100 gramm rukkola
  • 1 doboz tonhal (180 gramm)
  • 80 ml citromlé
  • 2 ek extraszűz olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 100 gramm mozzarellagolyó
  • 150 gramm koktélparadicsom
Recept idők

Elkészítés:

A rukkolát alaposan mossuk át, csöpögtessük le, tegyük egy salátástálba.

A tonhalat csöpögtessük le – ha olajban van eltéve, nem baj, ha marad rajta –, szedjük darabokra, adjuk a rukkolához.

A citromlevet és az olívaolajat keverjük össze, sózzuk, borsozzuk. Öntsük a rukkolára, majd keverjük vele alaposan össze, hagyjuk állni 2-3 percet.

Adjuk hozzá a mozzarellagolyókat is. 

Osszuk szét a salátát két tányér között, majd tegyünk mindegyikre félbevágott paradicsomot. Pirítóssal kínáljuk.

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük