Mennyei cordon bleu tekercsek csirkemellből – A hagyományos fogás mutatósabb köntösben

cordon bleu tekercsek cover ok
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A hagyományos sajttal-sonkával töltött csirkét is feldobhatod egy egyszerű lépéssel, csak tálald másképp.

A rántott csirke kedvelőinek biztosan nem kell bemutatni a cordon bleu-t, amelyben a húst a benne található sonka és sajt még szaftosabbá és laktatóbbá teszi. Sajttal és sonkával nemcsak húst tudsz megtölteni, hanem zöldséget, például padlizsánt is. A húsos ételek közül a fasírtot is megtöltheted sajttal, ez esetben süsd egyben, úgy nem fog tocsogni az olajtól, belül pedig nem szárad ki. 

Ez a cordon bleu abszolút hagyományosan készül, csak annyi csavar van benne, hogy henger formájúra kell feltekerni, majd a sütés után szeletelni, mint egy tekercset. Így jobban mutat majd benne a töltelék is. 

Cordon bleu tekercsek

csirke cordon bleu tekercsek recept ok

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 szelet csirkemell
  • 4 szelet sonka
  • 8 szelet sajt
  • 130 gramm liszt
  • 130 gramm zsemlemorzsa
  • 1 darab tojás
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemelleket, ha szükséges, kicsit klopfoljuk ki, hogy egyforma vastagságúak legyenek. Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat.

Mindegyik szelet közepére tegyünk egy szelet sonkát és két szelet sajtot. Tekerjük fel a húst, és rögzítsük egy-egy fogpiszkálóval. Hagyományos módon (liszt, tojás, zsemlemorzsa) bundázzuk be a hengereket. 

Egy mélyebb serpenyőben forrósítsunk olajat, és süssük aranybarnára a húsokat. Vegyük ki a fogpiszkálókat, szeleteljük fel, és azonnal tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük