Puha, cseresznyés kevert piskóta: 10 perc összedobni a tésztát

cseresznyés piskóta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A roppanós cseresznye a piskótában nemcsak szépen mutat, hanem hihetetlen szaftossá is teszi azt.

Ha izgulsz, hogy megemelkedik-e a piskótád, és egyébként sincs olyan sok időd, viszont puha és finom süteményt szeretnél enni, akkor próbáld ki a kevert tésztát. Ehhez a legtöbbször elég egy tál, de ha jó levegősre szeretnéd készíteni, akkor a száraz és a nedves hozzávalókat külön keverd össze, és utána óvatosan forgasd őket egybe. Még a tojásokat sem kell szétválasztanod hozzá, az is megkönnyíti a munkádat.

A tészta valamilyen tejterméktől lesz omlós, jelen esetben a tejföltől. A szaftosságról a lédús gyümölcsök gondoskodnak, most a cseresznye, később majd meggy is mehet bele. Ha gyümölcs nélkül készítenéd, akkor ezt a joghurtosat próbáld ki, szuper lesz kávéhoz vagy teához is. 

Cseresznyés kevert piskóta

cseresznyés piskóta recept ok

Hozzávalók 6 személyre

  • 250 gramm porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 darab tojás (M-es)
  • 1 darab citrom leve
  • 1 darab citrom héja
  • 300 milliliter tejföl
  • 300 gramm liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 800 gramm cseresznye
  • 2 evőkanál barna vagy nádcukor
  • 1 kávéskanál fahéj
  • a tetejére porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A cseresznyét magozzuk ki, és egy tálban forgassuk össze a fahéjas cukorral. 

Egy másik tálban verjük habosra a tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral, öntsük hozzá a citromlevet, adjuk hozzá a reszelt héjat is, majd forgassuk bele a tejfölt. A lisztet egy külön tálban forgassuk össze a sütőporral, majd óvatosan adjuk hozzá a tojásos keverékhez, és keverjük simára. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egy spatulával simítsuk bele a tésztát, osszuk el rajta a cseresznyét. Süssük fél órát a süteményt, tűpróbával ellenőrizzük, hogy készen van-e. Tálalás előtt a tetejét szórjuk meg porcukorral. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük