10 perces fűszeres csirkemáj gránátalmával: nagyon finom lesz a szaftja

Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Iszonyú gyors, nagyon egyszerű, mégis nagyon különleges - ezek mostanában a győztes receptek. Nagyon örülök neki, ha anélkül tudok valami újat alkotni, hogy órákat kelljen a konyhában tölteni.

Ez a közel-keleti recept egyetlen különleges hozzávalót igényel, de azt tényleg érdemes beszerezni, mert sok mindenhez használható.

Megéri gránátalmaszirupot beszerezni

A gránátalmaszirup egy savanykás, fanyar és kesernyés adalék, ami salátákat, húsokat és desszerteket is feldob. Egy kis üveg évekig elég, szóval hosszú távú befektetés. Közel-keleti boltokban, bioboltokban lehet hozzájutni. Friss gránátalma is kell hozzá, de azt már szerencsére szinte minden piacon és szupermarketben árulnak. 

10 perces, mégis különleges

A csirkemáj itt egy édes-keserű szirupos szószt kap sok fokhagymával és római köménnyel. Körülbelül 10 perc alatt készül el az egész, a szokatlan ízkombinációtól mégis váratlanul ütős, a gránátalmamagokkal együtt pedig még szép étel is lesz a végeredmény.

Gránátalmaszirupos csirkemáj

DSC 3284

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 gramm csirkemáj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál gránátalmaszirup
  • 1 teáskanál cukor
  • ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A májat amennyire lehet, megtisztítom, kierezem. Egy serpenyőt nagyon forróra hevítek, beleöntöm az olajat, hirtelen kisütöm a májat. Ha megsült, kiszedem, félreteszem.

A serpenyőbe vajat teszek, felolvasztom, belekeverem a felaprított fokhagymát, és alacsony lángon fél percig melegítem - vigyázat, meg ne piruljon! Hozzáadom a szirupot, a cukrot és összeforralom. Visszateszem a szószba a májat, összeforgatom, végül sózom. Friss gránátalmamagokkal szórom meg, azonnal tálalom.

 Fotó: Ács Bori/SóBors

Ezt is szeretjük