BBQ-szószba forgatott csirkemell ropogós chips-bundában: partifalatnak is tökéletes

chipsbunda
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ebben a formában még az amúgy unalmas csirkemell is izgalmas lesz, egyszerre lesz szaftos és ropogós.

A bundázott csirkemellfalatok igazi jolly jokernek számítanak, hiszen akár ebédre, akár partifalatként is be tudod vetni őket. Miután a csirke ezen része viszonylag száraz, így ha szaftosabbra szeretnéd, mindenképpen pácold be sütés előtt. Bármilyen intenzív ízű szósz megfelel erre a célra, most BBQ-t használtunk, amelyet akár még házilag is elkészíthetsz. Ha szereted a pikáns ízeket, akkor ezt a mézes-fokhagymás változatot is próbáld ki. 

Ha nem csak szaftosra, de ropogósra szeretnéd készíteni a csirkét, akkor bundázd be, de most a hagyományos panír helyett forgasd összetört chips-be, amely akár BBQ ízesítésű is lehet. Sütőben sütve még csak olajszag sem lesz a lakásban. 

Csirkemell chips-bundában

chipsbunda2

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 darab csirkemellfilé
  • 280 milliliter BBQ-szósz
  • 200 gramm chips (barbecue ízesítésű)
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

A csirkemellet kockázzuk fel, tegyük egy nagyobb tálba, majd öntsük rá a barbecue szószt, jól forgassuk vele össze. A chipset tegyük egy simítózáras zacskóba, törjük apróra. 

A csirkemelldarabokat forgassuk bele az összetört chipsbe, majd fektessük a sütőpapírra. Süssük 12 percig, amíg aranybarna színt nem kapnak. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük