Csirkemellből készült húsgombóc: főételnek, de szendvicsbe pakolva is tökéletes lesz

cshcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A csirkemellből készült húsgombóc hamar elkészül, a friss zöldfűszerektől lesz különlegesen finom az íze.

Szeretem a gyors vacsorákat, amiket egy fárasztó nap után is játszi könnyedséggel össze lehet dobni. Az egyik bevált villámmegoldásom a húsgombóc, amit ezerféleképpen lehet variálni - a lejjebb található receptben a darált csirkét izgalmasan fűszerezem, majd a bekevert húst kicsit a hűtőbe teszem pihenni, így összeérnek az ízek és sokkal könnyebb lesz a formázás.

A gombócokat süthetjük leheletnyi olajjal, úgy alakbarát lesz, de bő olajban is pirulhatnak. Az így készült húst bátran pakolhatjuk szendvicsbe, ha az tűnik a leggyorsabb megoldásnak, de kínálhatjuk friss, ropogós saláta mellé, vagy mártásban főzve remek tésztás étel készülhet belőle. Mivel a zöldfűszerek nagyon jól érvényesülnek a húsban, citromos tészta mellé is elkészíthetjük. A citromos tészta friss citromlével és olívaolajjal van meglocsolva, valamint pluszban érdemes még bazsalikommal és petrezselyemmel megszórni.

Csirkemellből húsgombóc

cshct

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dekagramm darált csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 darab tojás
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • fél csokor petrezselyem
  • fél csokor bazsalikom
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A zöldfűszereket vágjuk finomra.

A darált húst dolgozzuk össze a sóval, borssal, zúzott fokhagymával, tojással, zsemlemorzsával és a finomra vágott zöldfűszerekkel, fedjük le és tegyük hűtőbe 30 percre.

Vegyük ki a húst a hűtőből, a kezünket kicsit vizezzük be, majd a masszából formáljunk tetszőleges méretű gombócokat, végül forró olajban süssük őket pirosra.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük