Laktató csirkés tészta ropogós baconnel: friss petrezselyem koronázza meg

sonkas-baconos-teszta
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Egy edényben készül minden, így a szószt a tésztában található keményítő sűríti be, nagyon krémes és ízletes lesz a fogás.

Amellett, hogy laktató és isteni finom, nagy előnye ennek a tésztának, hogy egylábasos, vagyis egy edényben készül minden, nem kell utána sokat mosogatni. A tészta alaplében és tejszínben fő, és miközben puhul, magába szívja a folyadék egy részét, besűríti a szószt. 

A tészta mellé ezúttal csirkemell és bacon került, előbbi vajpuha lesz, utóbbi ropogós, tökéletes kontrasztot képeznek. Hogy picit frissebb legyen az összhatás, petrezselyem is van benne bőven, a parmezán pedig karaktert ad neki.

Ha szeretnéd, a receptet könnyedén továbbálmodhatod, spenóttal, zöldborsóval keverve is isteni lesz. 

Csirkés-baconös tészta

csirkes-baconos-teszta2

Hozzávalók 4 személyre

  • 500 g csirkemellfilé
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 tk füstölt paprika
  • 0.5 tk oregánó
  • 0.5 tk bazsalikom
  • 2 ek olaj
  • 6 szelet bacon/szalonna
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 750 ml alaplé
  • 350 ml tejszín (zsíros)
  • 300 g penne
  • 90 g parmezán (+ a tálaláshoz)
  • 0.5 csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellfilét tisztítsuk meg, vágjuk kockákra, majd sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük paprikával, oregánóval, bazsalikommal.

Forrósítsunk egy kevés olajat egy nagy, mély serpenyőben, majd süssük a csirkét fehéredésig, az sem baj, ha picit megpirul. Szedjük egy tányérra.

A baconszeleteket tegyük a serpenyőbe, majd süssük ropogósra (vagy ízlés szerint). Tegyük félre.

Ha szükséges, tegyünk még egy kevés olajat a serpenyőbe, majd dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Ha puha, mehet rá a zúzott fokhagyma, majd 1 perc után az alaplé és a tejszín. Ha gyöngyözik a szósz, adjuk hozzá a tésztát, majd főzzük a csomagoláson megadott ideig, míg al dente nem lesz.

Ha kész a tészta és besűrűsödött a szósz, keverjük bele a reszelt parmezánt, majd forgassuk hozzá a csirkét és a bacont is. Legvégül az összeaprított petrezselymet keverjük bele, majd tálalhatjuk is.

Fotó: Getty Images 

Ezt is szeretjük