Ropogós panini roston sült csirkével – Az olaszok melegszendvicse gyorsan elkészül
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Mennyei kókuszkrém házilag: tejszínhab helyett is működik
Álompuha krumplinudli gombás szósszal: serpenyőben pirul aranybarnára
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
A paninit, vagyis az olaszok melegszendvicsét bármilyen pékáruból pillanatok alatt el lehet készíteni.
A panini mára az egész világon nagyon népszerű, a gusztusos, változatosan gazdagítható finomság kifejezetten erre a célra készült paninisütőben pirul, azonban egy kis leleményességgel a speciális sütő nélkül is össze lehet dobni.
A panini először New York-ban, az olasz bevándorlóknak köszönhetően terjedt el, a híres amerikai szendvicsbárokban a 70-es, 80-as évek környékén lett nagyon népszerű. A félbevágott pékáru közé a leggyakrabban sonka, mortadella felvágott és sajt kerül, manapság azonban nagyon sok változatban készítik, szószokkal, hússal és zöldségekkel is ropogósra lehet sütni a szendvicset.
Ha kicsit variálnád az alapot, készíts szendvicset tortillából, ami olyan laktató, hogy főételnek is beillik. Amikor nincs sok időd, vegyél leveles tésztát, abból készíts melegszendvicset.
Csirkés panini
Hozzávalók 2 személyre
- 1 darab csirkemell
- 6 darab bacon vagy császárszalonna
- ízlés szerint mustár
- ízlés szerint ranch öntet
- ízlés szerint só
- ízlészerint bors
- 1 darab bagett/kenyér/zsemle
- ízlés szerint vaj
- 15 dekagramm cheddar sajt
- paradicsom
- salátalevél
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteljük, sózzuk, borsozzuk.
A serpenyőt melegítsük fel közepes lángon, 2-3 evőkanál olajat tegyünk bele, majd ha már sistereg, dobjuk rá a vékonyra csíkozott csirkemellet. Mindkét oldalát süssük szép barnára, majd vegyük ki egy tányérra és ezüstpapírral fedjük le.
Ezután a 6 szelet bacont vagy császárszalonnát tegyük a forró serpenyőbe, süssük jó ropogósra.
Fogjunk egy bagettet, kenyeret vagy zsemlét: kenyérből két szeletre lesz szükségünk, a bagettet vagy a zsemlét vágjuk félbe. A pékáru egyik oldalát mustárral kenjük meg, a másikat ranch öntettel.
Állítsuk össze a szendvicset: a mustáros részre pakoljuk rá a csirkemelleket, a tetejükre tegyük a bacont és a reszelt cheddar sajtot, illetve ízlés szerint karikára vágott paradicsomot és megmosott salátalevelet, végül a másik felét is borítsuk rá.
Állítsuk közepes lángra a serpenyőt, tegyük bele a kívülről alaposan megvajazott szendvicset, majd fogjunk egy nagy lábast, aminek súlya van és tegyük rá a készülő szendvics tetejére. Így kilapíthatjuk a szendvicset, hogy jó ropogósra süljön.
A panini bármilyen más töltelékkel is készülhet.
Fotó: Getty Images