Puha spenótos golyó rengeteg parmezánnal: vega feltét laktató formában
Ebben a formában még a gyerekek is megeszik a spenótot, nagyon finom lesz ez a vega golyó, amelynek a parmezán sajt a lelke.
A pompás étel elkészítése pofonegyszerű, kezdők is sikerrel megalkothatják. A csirkés, spenótos mártás tésztával egybeforgatva a legjobb, de rizzsel is érdemes kipróbálni. Hogy a szósz igazán ínycsiklandó legyen, a tejszín mellett krémsajt is gazdagítja.
Lehetőség szerint bébispenótot válassz, a fagyasztott sok levet engedhet. Az étel lelke a fokhagyma, ha azonban még pikánsabbá tennéd, akkor chilipehellyel bolondítsd meg. Az extra ízélmény kedvéért pedig pirított tök- vagy fenyőmag is kerülhet az ételre, de ha szeretnéd, reszelt sajttal is tovább fokozhatod az összhatást.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A húst tetszés szerint vágjuk kockákra vagy csíkozzuk. Ezután kevés olajon pirítsuk le, közben sóval és borssal ízesítsük.
A spenótot keverjük a húshoz, és a fokhagymát is adjuk hozzá. Körülbelül 4-5 perc múlva öntsük rá a krémsajtot és a tejszínt, majd főzzük rottyanásig.
Az elkészült ételt a tésztával egybeforgatva kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu