Mogyoróvajas banánkenyér 4 hozzávalóból, liszt nélkül: energiadús, tápláló reggeli

banánkenyérkész
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ez a banánkenyér az egyik legjobb napindító, ellát energiával, eltelít és tele van egészséges alapanyagokkal.

Amikor először találkoztam ezzel a recepttel, voltak kétségeim, nem tudtam, hogyan fog összeállni a tészta, elég édes lesz-e, aztán addig szemeztem vele, amíg el nem készítettem. Zabpehely, banán, mogyoróvaj és étcsokoládé van benne, mégis mi baj lehet belőle?

Jelentem, a recept egyszerűen tökéletes! A zabpehely szuperül működik liszt helyett, a banántól és az étcsokoládétól kellően édes, a mogyoróvaj pedig egyrészt kötőanyagként funkcionál, másrészt enyhén sós ízével tökéletes ellensúlyt képez. 

Bár diétásnak nem diétás, tökéletes reggeli, a rostdús zab, a káliumban és magnéziumban gazdag banán és az egészséges zsírsavakkal teli mogyoróvaj feltölt energiával, egy szelet banánkenyérrel biztosan jól fog indulni a napod. 

Csokis banánkenyér

banánkenyér2

Hozzávalók 10 szelethez

  • 4 darab banán (érett)
  • 180 gramm zabpehely
  • 250 gramm mogyoróvaj
  • 180 gramm étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy kenyérsütőformát, vagy béleljük ki sütőpapírral.

A darabokra tört banánt, a zabpelyhet és a mogyoróvajat tegyük egy aprítógépbe, majd dolgozzuk őket egybe, míg össze nem áll a massza. Nem szabad túlkeverni sem, addig aprítsd, míg a banán krémes nem lesz, a zabpehely pedig apró darabokra nem törik.

Közben az étcsokoládét vágjuk egészen kis darabokra, 1-2 evőkanálnyit tegyünk félre, a többit forgassuk bele a banános masszába. Öntsük a tésztát az előkészített formába, banánszeletekkel és a félretett csokidarabokkal díszítsük a tetejét.

Körülbelül 30 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk a formában kihűlni, mielőtt szeletelnénk. 

Fotó: Sági Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük