Nagyon krémes, csokis chiamousse: nem tudod majd abbahagyni

Csokis-chiamousse-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A klasszikus csokimousse sok vajjal, tojással és tejszínnel készül, de ha valami könnyedebbre és egészségesebbre, mégis hasonlóan krémesre vágysz, akkor készítsd el ezt a chiamagból készült változatot.

A klasszikus francia csokimousse bár mennyeien lágy és krémes, nem a világ legkönnyedebb nassolnivalója. Természetesen különleges alkalmakkor megvan a helye, azonban ha a hétköznapokon valami egészségesebb desszerttel kényeztetnéd magad, akkor készítsd el csupa növényi hozzávalóból, chiamag hozzáadásával.

Mivel a chia természetes zselésítő tulajdonságú, nem fog kelleni más hozzávaló a krém besűrítéséhez, ugyanakkor egy szuperélelmiszer is, extra magas fehérje-, antioxidáns-, rost- és esszenciáliszsírsav-tartalommal. Így nemcsak desszertnek, de reggelire is bátran fogyaszthatod.

Csokis chiamousse

Csokis-chiamousse

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 100 g chiamag
  • 300 ml zabital (vagy más növényi ital)
  • 200 ml kókuszkrém vagy konzerves kókusztej (a folyadék nélkül)
  • 3 ek holland kakaópor (20%-os)
  • 4 ek juharszirup vagy méz
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 1 csipet
  • a díszítéshez friss gyümölcs, csokiforgács, tejszínhab
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagyobb tálban adjuk a chiamaghoz a zabitalt, alaposan keverjük el, hogy ne csomósodjon össze, majd hagyjuk állni 10 percig.

Öntsük a besűrűsödött chiapudingot egy turmixgépbe, adjuk hozzá a kókuszkrémet, a kakaót, a juharszirupot, a vaníliát és a sót, és addig turmixoljuk, amíg egy sűrű, krémes és selymes keveréket kapunk.

Porciózzuk poharakba, és legalább egy órára tegyük hűtőbe dermedni.

Csokiforgáccsal, friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal kínáljuk.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük