Nagyon krémes, csokis chiamousse: nem tudod majd abbahagyni
A klasszikus csokimousse sok vajjal, tojással és tejszínnel készül, de ha valami könnyedebbre és egészségesebbre, mégis hasonlóan krémesre vágysz, akkor készítsd el ezt a chiamagból készült változatot.
A klasszikus francia csokimousse bár mennyeien lágy és krémes, nem a világ legkönnyedebb nassolnivalója. Természetesen különleges alkalmakkor megvan a helye, azonban ha a hétköznapokon valami egészségesebb desszerttel kényeztetnéd magad, akkor készítsd el csupa növényi hozzávalóból, chiamag hozzáadásával.
Mivel a chia természetes zselésítő tulajdonságú, nem fog kelleni más hozzávaló a krém besűrítéséhez, ugyanakkor egy szuperélelmiszer is, extra magas fehérje-, antioxidáns-, rost- és esszenciáliszsírsav-tartalommal. Így nemcsak desszertnek, de reggelire is bátran fogyaszthatod.
Csokis chiamousse
Hozzávalók 4 adaghoz
- 100 g chiamag
- 300 ml zabital (vagy más növényi ital)
- 200 ml kókuszkrém vagy konzerves kókusztej (a folyadék nélkül)
- 3 ek holland kakaópor (20%-os)
- 4 ek juharszirup vagy méz
- 1 ek vaníliakivonat
- 1 csipet só
- a díszítéshez friss gyümölcs, csokiforgács, tejszínhab
Elkészítés:
Egy nagyobb tálban adjuk a chiamaghoz a zabitalt, alaposan keverjük el, hogy ne csomósodjon össze, majd hagyjuk állni 10 percig.
Öntsük a besűrűsödött chiapudingot egy turmixgépbe, adjuk hozzá a kókuszkrémet, a kakaót, a juharszirupot, a vaníliát és a sót, és addig turmixoljuk, amíg egy sűrű, krémes és selymes keveréket kapunk.
Porciózzuk poharakba, és legalább egy órára tegyük hűtőbe dermedni.
Csokiforgáccsal, friss gyümölcsökkel, tejszínhabbal kínáljuk.
-
2023-09-15 08:32:01
-
2023-07-27 06:30:02
-
2023-06-23 07:32:02
Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors
Olvasd el ezt is!