Csokis-kekszes édesség sütés nélkül: csak győzd kivárni, míg összeáll a hűtőben

csokis-kekszesédesség
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az alapanyagok minőségén áll vagy bukik az édesség sikere, a magas kakaótartalmú csoki és a vaj nem hiányozhat belőle.

Pár perc munkával, 4 hozzávalóból készül ez a nagyon egyszerű édesség, csak azt kell kivárni, amíg összeáll a hűtőben. Kekszből, csokiból, sűrített tejből és vajból készül a sütés nélküli desszert, de nem mindegy, melyikből milyet használsz. Csokiból minimum 70% kakaótartalmút érdemes választani, hogy ne legyen túl édes, a sűrített tejből viszont cukrozottat vásárolj.

A keksz lehet sima háztartási, graham, vajas, de akár kakaós is. Ebben a receptben nem kell ledarálni a kekszet, elég kisebb-nagyobb darabokra törni. Vajból sózottat is használhatsz, egy kevés só még inkább kiemeli az édes ízeket.

Csokis-kekszes édesség

csokis-kekszesédesség2

Hozzávalók 12 szelethez

  • 300 gramm édes keksz
  • 400 gramm étcsokoládé (70%-os)
  • 300 gramm sűrített tej (cukrozott)
  • 170 gramm vaj
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet törjük kisebb darabokra, nem kell túl apróra, egy darabot nagyjából 4-5 felé törjünk szét. Tegyük a kekszdarabokat egy tálba.

A csokoládét törjük össze, a vajat vágjuk kisebb darabokra, majd olvasszuk meg őket vízgőz felett. Közben kevergessük, nehogy lekapjon. Ha a csoki és a vaj is megolvadt, egynemű a massza, vegyük le a vízgőzről, majd keverjük bele a sűrített tejet is. Öntsük a csokis-tejes krémet a kekszdarabokra, majd alaposan keverjük vele össze, hogy mindenhol bevonja őket.

Egy 10x25 centis kenyérformát vagy őzgerincformát béleljünk ki sütőpapírral úgy, hogy az oldalaira is jusson belőle. Öntsük bele a kekszes-csokis masszát, jól nyomkodjuk bele egy fakanál segítségével, hogy sehol ne legyenek benne lyukak. Takarjuk le fóliával, majd tegyük a hűtőbe egy éjszakára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük