Kevert csokis süti kókusszal a tésztájában: egy tepsi nem elég belőle
A teteje és a tésztája is csupa csoki ennek a puha és szaftos sütinek, amelyhez tökéletesen illik a kókusz, így lesz kerek egész.
A brownie és a kevert piskóta között helyezkedik el ez a nagyon csokis, nagyon kókuszos, nagyon vajas keverem-kavarom piskóta, amelyet tényleg pillanatok alatt összedobhatsz. A jó minőségű csokoládé elengedhetetlen hozzá, ez kerül jó nagy mennyiségben a tésztájába, és mert csokiból sosem elég, a tetejére mázként is.
Ha szereted a kókuszos-csokis édességeket, ez a süti garantáltan a kedvenced lesz. A kevert piskótánál még csak attól sem kell félned, hogy elrontod, de azért arra vigyázz, hogy ne keverd túl a tésztát.
A szimplán csak kókuszrajongók pedig süssenek krémes kókuszos-mascarponés tortát.
Csokis-kókuszos kevert sütemény
Hozzávalók 6 személyre
Tészta:
- 300 gramm étcsokoládé
- 150 gramm vaj
- 200 gramm cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 darab tojás
- 150 gramm kókuszreszelék
- 1 csipet só
- 100 gramm liszt
Máz:
- 200 gramm ét- vagy tejcsoki
- 1 evőkanál vaj
Elkészítés:
Az étcsokit és a vajat mikróban vagy vízgőz felett olvasszuk fel. Keverjük hozzá a cukrokat, üssük bele a tojásokat, adjuk hozzá a kókuszreszeléket, a sót, majd forgassuk bele a lisztet, és keverjük össze.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tésztát simítsuk el egy sütőpapírral bélelt tepsiben (15x20centiméteres), majd süssük 30 percig, tűpróbáig. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
A mázhoz olvasszuk fel a csokit 1 evőkanál vajjal, és kenjük meg vele a süteményt. Tegyük néhány órára hideg helyre, hogy a máz megszilárduljon a tetején, utána szeletelhető.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!