Csokis rétes 3 hozzávalóból: a trükkös finomság pillanatok alatt elkészül

csrcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A békebeli rétesnek nincsen párja, de azért 1-2 csomag bolti rétestésztát sem bűn a hűtőben tartani.

A késztermékeket nem igazán kedveli a családom, ennek ellenére mindig elrejtek néhány praktikusnak vélt alapanyagot a hűtőbe, legyen az leveles- vagy rétestészta. Főleg a nyári melegben szeretem ezeket a csalafinta hozzávalókat, sokszor segítségemre vannak a váratlan helyzetekben.

Éjjeli bagoly típus vagyok, imádok sokáig fent lenni, ha pedig társaságban tölti az ember az időt, mindig akad olyan, akire késő éjjel tör rá az éhség. A múltkor pont ez történt, még szerencse, hogy volt a hűtőben rétestésztám, amelyet az előző napról maradt csokikrémmel töltöttem meg. A munkára alig volt gondom, a többit a sütő végezte.

Tálalásnál legyél türelmes, forrón balesetveszélyes a rétes fogyasztása, könnyű megégetni vele a szájpadlást, szóval csak óvatosan! Ha nincs csokikrémed, akkor használj házi vagy bolti nutellát, ugyanúgy megfelel a célnak.

Csokis rétes

csrct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 csomag réteslap
  • csokikrém vagy nutella ízlés szerint
  • 1 darab tojás
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A réteslapot csomagoljuk ki, ízlés szerint kenjük rá a krémet (maradék csokikrém vagy házi nutella), majd tekerjük fel.

A réteskígyót helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg felvert tojással, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre.

A rétest tálalásnál szórjuk meg porcukorral.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük