Mennyei, puha csokis-túrós csiga: sütőporos a tésztája

kcscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A puha péksütemény egyszerűen és gyorsan készül, mivel elmarad a kelesztés, a begyúrt tésztával azonnal lehet dolgozni.

A kakaós csiga régi kedvenc, sok felnőtt és gyerkőc viszi magával az iskolába vagy munkahelyre, remek napindító, de desszertként is megállja a helyét. A kakaós csiga elkészítése nem bonyolult, de ha hagyományosan, kelt tésztából készülne, akkor szánj rá időt, ha szeretnéd, cifrázd, vond be fehér vagy étcsokival a megsült finomságot. Ha pedig egyszerűbbre vennéd, akkor a kakaós tölteléket leveles tésztára kend.

A kelt tésztás verzió mellett a házi péksütemény tésztája sütőporral is készülhet, úgy is nagyon finom, plusz nagy előnye, hogy a begyúrt tésztával azonnal lehet dolgozni, elmarad a hosszas pihentetési folyamat. Egyszerű, mégis gazdag lesz így készítve, mivel a tésztában túró bújik meg, a kakaós töltelék pedig csokidarabokkal felturbózva csábít. Ha te is szereted a kakaós csigát, akkor feltétlen próbáld ki a mi egyik kedvenc változatunkat.

Csokis-túrós csiga

kcsct

Hozzávalók 12 darabhoz

Tészta:

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 0.5 dl tej
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor

Töltelék:

  • 8 dkg olvasztott vaj
  • ízlés szerint cukrozott kakaó
  • 10 dkg tej- vagy étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

A túrót és a porcukrot keverjük össze, majd adjuk hozzá a tejet és az olvasztott vajat.

A lisztet szitáljuk keverőtálba, és forgassuk hozzá a sót és a sütőport.

A lisztes keveréket a túróssal dolgozzuk össze, majd enyhén lisztezett felületen nyújtsuk 4-5 mm vastagságúra.

A kinyújtott tésztát kenjük meg vajjal, majd szitáljuk rá a kakaót, szórjuk rá a csokit durvára vágva. A tésztát tekerjük fel, majd vágjuk 2-3 cm-es csigákra.

A csigákat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, 10-15 perc alatt süssük készre.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük