A gofri sósan is finom, próbáld ki cukkinivel: szendvicsalapnak is tökéletes

Cukkinis fokhagymás gofri cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A cukkinivel dúsított gofri remek harapnivaló, melynek tésztája a joghurttól puha, az ízekről pedig a parmezán és a fokhagyma gondoskodik.

Az édes gofrik mellett érdemes a sós változatokat is kipróbálni, melyekből akár szendvicsalap is lehet. Egy sós gofrihoz remekül passzol a sonka és még a rántott hús is. Persze mindenféle plusz nélkül is jólesik falatozni a sós lepénykéket.

Mivel a cukkininek nincs túl intenzív zamata, ezért bátran lehet fűszerezni. A receptben fokhagyma, őrölt bors és parmezán gondoskodik az ízélményről. Ha a fokhagymát nem kedveled, metélőhagymával próbáld izgalmasabbá varázsolni a tésztát, de friss petrezselyemmel vagy kaporral is felturbózhatod.

Cukkinis-fokhagymás gofri

Cukkinis fokhagymás gofri ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab cukkini
  • 1 teáskanál
  • 2 darab tojás
  • 10 dkg parmezán
  • fekete őrölt bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg finomliszt
  • 2 dl joghurt
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított cukkinit reszeljük le, szórjuk meg sóval, és tegyük félre 15 percre, ezután alaposan nyomkodjuk ki az eresztett levét.

A tojásokat válasszuk ketté.

A sárgájához adjuk hozzá a reszelt parmezánt, sót, borsot, zúzott fokhagymát, lisztet és a joghurtot, majd keverjük csomómentesre az alapanyagokat.

A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk egybe a tojássárgás keverékkel és a reszelt cukkinivel.

A gofrisütőt kenjük ki kevés olajjal, majd adagoljuk bele a masszát, és süssük szép aranybarnára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük