Csokis kölespuding cukor nélkül: pohárkrémként készül a fitt változat

Csokis kolespuding cukormentes
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A kölespuding finom és ízletes desszert is lehet, ha pohárkrémként készíted. Ebben a változatban a rengeteg kakaó és narancshéj gondoskodik a felejthetetlen ízvilágról.

A kölespuding titka a turmixolás: elkészítheted egészben hagyott kölesszemekből is, azonban az igazi pudingot idéző, lágy és krémes textúrához bizony pürésíteni kell a hozzávalókat.

Mivel a pudingnak a kakaó a legfontosabb ízesítője, ezért fontos, hogy jó minőségű, holland kakaóport használj, különben íztelen lesz a végeredmény. Ez egy cukormentes változat, amelyben az aszalt datolya gondoskodik az édesítésről. Ehhez nagy szemű, Medjool datolyát használj (a legtöbb piaccsarnokban, magos standnál beszerezhető), és áztasd forró vízbe egy órára, hogy teljesen megpuhuljon.

Cukormentes csokis kölespuding

Csokis kolespuding cukormentes 3

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 150 g köles
  • 400 ml víz
  • 300 ml kókuszital (cukormentes)
  • 3 ek cukrozatlan holland kakaópor
  • 10 szem aszalt datolya (pürésítve)
  • 1 db bionarancs reszelt héja
  • 1 csipet
  • 1 ek vaníliakivonat
  • 1 kocka étcsoki a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

Áztassuk a datolyát forró vízbe 1 órára.

A kölest öblítsük le, majd 400 ml enyhén sós vízben főzzük puhára.

A beáztatott datolyákat szűrjük le, a kölessel, kókuszitallal és az összes többi hozzávalóval együtt turmixoljuk krémesre.

Adagoljuk poharakba vagy tálkákba, és csokidarabokkal kínáljuk.

Hűtőben tárolva 3-4 napig eláll, így másnapra tápláló reggeli is lehet belőle.

Fotók: Kapitány Beáta / Sóbors

Ezt is szeretjük