Mennyei, puha brownie ropogós dióval a tésztájában: ellenállhatatlan a csupa csoki sütemény

diós brownie cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A brownie az igazi megmentő édesség, gyorsan összedobhatod, és mindenki szereti, a vendégségek sztárja.

A brownie a muffin mellett a világ legegyszerűbben elkészíthető édessége, tényleg nem lehet elrontani. A muffin esetében csak arra kell vigyázni, hogy ne keverd túl a tésztát, mert különben gumis lesz, a brownie-nál pedig a sütési időt kell betartani.

A jó brownie kívül roppan, belül pedig ragacsos, ne félj tőle, nem nyers, egész egyszerűen a rengeteg csoki miatt lesz ilyen. Ha ezt az alapreceptet készíted, biztosan nem fogod elrontani ezt a csupa csokis süteményt. Izgalmasabbá és egészségesebbé is teheted a brownie-t, ha liszt nélkül készíted, és céklával puhítod. A cékla íze nem, de a szaftossága érződni fog a sütiben. 

Most pedig kicsit tedd ősziesebbé, a tésztába keverj diódarabokat, amelyek finoman roppannak majd minden harapásnál. A dió amúgy is nagyon egészséges mag, érdemes rendszeresen fogyasztanod. 

Diós brownie

diós brownie recept ok

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 120 gramm étcsokoládé
  • 150 gramm vaj
  • 3 darab tojás
  • 150 gramm porcukor
  • 200 gramm liszt
  • 2 evőkanál dió (darált)
  • 100 gramm dió
Recept idők

Elkészítés:

A csokoládét olvasszuk fel mikróban vagy vízgőz felett, majd keverjük hozzá a puha vajat.

A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd forgassuk hozzá a csokoládét, majd a végén a lisztet és a darált diót is.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.  

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele a masszát, szórjuk meg a dióval.

Süssük 25 percig a sütit.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük