Izgalmas diós-mákos banánkenyér – Édes reggeliként is megállja a helyét

mákos diós banánkenyér cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Átmenet a kenyér és a sütemény között ez a mákkal és dióval dúsított banánkenyér, amelyet magában, de lekvárral megkenve is ehetsz.

A mák és a dió nagyon izgalmasan keveredik ebben a süteményben, amelynek az édességéről a jó érett banán gondoskodik. Biztosan sütöttél már banánkenyeret, ahol az alapreceptet nagyon sokféleképpen variálhatod, tehetsz hozzá mogyoróvajat, de készítheted fűszeresen, fahéjjal is.

Én nagy mákrajongó vagyok, de ahhoz képest nem sütök olyan sokszor mákos süteményt. Az egyik nagy kedvencem ez a mákos-almás bögresüti, ennél kevés egyszerűbben összeállítható édesség létezik. Most banánkenyérbe került a mák, az enyhén roppanós textúrát pedig apróra vágott dióval érheted el. Ha nagyon érett a banán, nyugodtan csökkentsd a cukor mennyiségét. 

Diós-mákos banánkenyér

mákos diós banánkenyér recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 2 darab tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 100 gramm cukor
  • 100 gramm vaj (puha)
  • 3 darab banán (érett)
  • 1 darab biocitrom reszelt héja
  • 230 gramm liszt
  • 150 gramm mák (darált)
  • 1 csomag sütőpor
  • 70 gramm dió
  • tetejére szezámmag, mák (egész)
Recept idők

Elkészítés:

A banánokat villával nyomjuk össze, a diót vágjuk apróra.

A tojásokat keverjük habosra a mézzel és a cukorral, majd adjuk hozzá a puha vajat. Keverjük hozzá a banánt, majd reszeljük bele a citromhéjat.

Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a mákot, a sütőport, majd ezt is forgassuk a tojásos keverékhez. A diót is keverjük bele. 

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra. 

A masszát öntsük egy sütőpapírral kibélelt kenyérsütő formába, szórjunk rá szezámmagot és mákot. 

Süssük 50 percig, tűpróbáig. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük