Háromperces, proteindús nassolnivaló: mogyoróvajjal, dióval töltött datolya

31808627 2440741 9e0926b40468c0eba8b9b8e7a7c5bf7d wm
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Van, hogy három alapanyag kombinációja annyira jó, hogy receptnek kell nevezni, holott csak arról van szó, hogy együtt esszük őket.

Vannak ilyen ételek, amelyek valójában nem is receptek, mégis annyira, de annyira jók, hogy muszáj róluk szót ejteni. Ilyen ez a datolya is, amit egy álmos ebéd utáni, kávé melletti édességvágyrohamban találtam ki.

Csokoládé nem volt itthon, nehogy megegyük, vannak viszont úgynevezett egészséges alapanyagok, mint az aszalt gyümölcsök, mogyoróvaj és magok. Természetesen ez a konstrukció ebben a formában már a legkevésbé sem nevezhető fogyókúrásnak, de legalább tápanyagban, rostban és vitaminban gazdag, ami egy sima csokoládéról nem mondható el. A mogyoróvaj különösen gazdag fehérjében, ráadásul olyan krémes, mint egy igazi bonbon tölteléke.

Annyira finom és látványos ez az egészséges bonbon, hogy akár az ünnepi asztalon is érdemes helyet szánni neki.

Datolya mogyoróvajjal és dióval

datolya mogyoro kicsi

Hozzávalók 4 személyre

  • 12 darab puha, nagy szemű datolya
  • 2 evőkanál mogyoróvaj
  • 6 darab dió
Recept idők

Elkészítés:

A datolyákat magozzuk ki, a mag helyére kenjünk egy kevés mogyoróvajat, majd egy fél szem diót nyomjunk a közepükbe. 

Dió helyett mandulát vagy kesudiót is lehet használni hozzá.

Fotók: Ács Bori/Sóbors

Ezt is szeretjük