Szaftos csirkecombok édes-savanyú pácban sütve – Vajpuha lesz a hús

édes savanyú csirkecomb cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A pác a lelke ennek az izgalmas és pikáns húsételnek, amelyet nagyon könnyen elkészíthetsz.

Ha szereted a kínai büfék kínálatát, akkor biztosan kedveled az édes-savanyú ízvilágot is, ezt a mázat pofonegyszerű megcsinálni. A recepthez érdemes eleve zsírosabb húsrészt választani, például combot, amelynek a bőrét is ropogósra tudod sütni.

A méz és a szójaszósz tökéletes párost alkotnak, karakteres ízt adnak az ételnek, nagyon kevés fűszer kell melléjük, talán csak egy kis csípős, hogy még izgalmasabb legyen a végeredmény. Ha ragacsosabb mázra vágysz, akkor ezt a mézes-szezámmagos csirkét készítsd el, amelyhez viszont tökéletes a melle húsa is. Ha pedig a hagyományosabb rántott hús ízeit szeretnéd élvezni, akkor készíts illatos omlós csirkét, amit a bundába kevert fűszerekkel tudsz pikánsabbá tenni.

Köretnek pirított tésztát is készíthetsz hozzá, amelyhez szintén tökéletes a szójaszósz. 

Édes-savanyú pácban sült csirkecombok

édes-svanyő

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 8 darab csirkecomb (alsó)
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál cayenne-bors
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk, hintsük meg Cayenne-borssal. Öntsük rájuk az olajat, a mézet és a szójaszószt, majd forgassuk össze, hogy a húst mindenhol bevonja a pác. Takarjuk le, és tegyük a hűtőbe 1-2 órára. 

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. 

Fektessük a combokat egy tepsibe, takarjuk le, és süssük 45 percig, majd további 15 percig fedő nélkül.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük