Mutatós, egészben sült karfiol: az ünnepi asztalon is megállja a helyét

Egyben sult karfiol c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egészben sült karfiol igazán látványos lesz az ünnepi asztalon, és az ízletes köretről senki nem mondja meg, hogy csupán pár perc a tényleges munka vele.

Mutatós és nem hétköznapi fogást tehetsz az ünnepi asztalra, ha elkészíted ezt az egészben sült karfiolt. Elsőre talán bonyolultnak tűnik, azonban a tényleges munka mindössze 10 perc vele, a többit a sütő végzi helyetted.

A végeredmény egy illatozó, fűszeres és zamatos köret, amely még egészséges is, így a zsíros ételekkel kombinálva észrevétlenül ellensúlyozhatod a lakomák negatív hatásait.

Egészben sült karfiol

Egyben sult karfiol

Hozzávalók 1 darabhoz

  • 3 ek olívaolaj
  • 1 szál nagy póréhagyma (fehér és világoszöld részek)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 250 g gomba
  • 0.5 tk
  • 1 csipet bors
  • 1 ek dijoni mustár
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • 1 fej nagy karfiol
Recept idők

Elkészítés:

Hevítsünk fel egy serpenyőt, és az olívaolajon dinszteljük meg az aprított póréhagymát és a fokhagymát. 

3 perc után adjuk hozzá az apróra darabolt gombát, a dijoni mustárt, a sót, borsot és a kakukkfüvet, és pirítsuk további 4-5 percig, hogy a gomba megpuhuljon. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi a zöldségeket ellepi.

A megtisztított karfiolt helyezzük egy közepes, kiolajozott tepsibe, öntsük rá a gombás szószt, szórjunk rá 1-1 csipet sót és borsot, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Süssük 30 percig, vegyük ki a sütőből, és azonnal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük