Mutatós, egészben sült karfiol: az ünnepi asztalon is megállja a helyét
Az egészben sült karfiol igazán látványos lesz az ünnepi asztalon, és az ízletes köretről senki nem mondja meg, hogy csupán pár perc a tényleges munka vele.
Mutatós és nem hétköznapi fogást tehetsz az ünnepi asztalra, ha elkészíted ezt az egészben sült karfiolt. Elsőre talán bonyolultnak tűnik, azonban a tényleges munka mindössze 10 perc vele, a többit a sütő végzi helyetted.
A végeredmény egy illatozó, fűszeres és zamatos köret, amely még egészséges is, így a zsíros ételekkel kombinálva észrevétlenül ellensúlyozhatod a lakomák negatív hatásait.
Egészben sült karfiol
Hozzávalók 1 darabhoz
- 3 ek olívaolaj
- 1 szál nagy póréhagyma (fehér és világoszöld részek)
- 3 gerezd fokhagyma
- 250 g gomba
- 0.5 tk só
- 1 csipet bors
- 1 ek dijoni mustár
- 1 tk szárított kakukkfű
- 1 fej nagy karfiol
Elkészítés:
Hevítsünk fel egy serpenyőt, és az olívaolajon dinszteljük meg az aprított póréhagymát és a fokhagymát.
3 perc után adjuk hozzá az apróra darabolt gombát, a dijoni mustárt, a sót, borsot és a kakukkfüvet, és pirítsuk további 4-5 percig, hogy a gomba megpuhuljon. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi a zöldségeket ellepi.
A megtisztított karfiolt helyezzük egy közepes, kiolajozott tepsibe, öntsük rá a gombás szószt, szórjunk rá 1-1 csipet sót és borsot, és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Süssük 30 percig, vegyük ki a sütőből, és azonnal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!