Egylábasos paradicsomos-csirkés tészta: tejjel lágyíts az ízeken
Kezdők is bátran nekiállhatnak az egylábasos recepteknek, csak mindent össze kell keverni egy edényben, majd hagyni, hogy a tűzhely tegye a dolgát.
Ki ne szeretné az egylábasos recepteket, amikor is a tészta és a szósz egyazon edényben készül? Villámgyorsan megvan, alig van utána mosogatnivaló, és isteni finom, mivel a tészta magába szívja a fűszeres lét, miközben puhul.
Az alábbi recept hatalmas kedvencem lett, a fűszerezése tökéletes, a zöldfűszerek, a citrom, a parmezán és a tejszín kombinációja fenséges. A szezonra való tekintettel most spárgát kevertünk bele, de készülhet zöldborsóval vagy brokkolival is.
Fontos, hogy nézd meg a választott tészta csomagolásán a javasolt főzési időt, mert minden fajtánál eltérő lehet. Az utolsó 7-8 percben add hozzá a spárgát is, ha zsenge darabokkal dolgozol, ennyi idő épp elég nekik.
Készítsük elő az alapanyagokat: a fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. A spárgák fás végeit törjük le, a zsenge részét vágjuk 2 centis darabokra. A sajtot reszeljük le.
A vajat olvasszuk meg egy nagyobb, mélyebb serpenyőben vagy lábasban. Dobjuk rá a fokhagymát, majd 1 perc után öntsük fel az alaplével és a tejjel, tejszínnel. Adjuk hozzá a fűszereket.
Amikor elkezd forrni, keverjük bele a tésztát. Fedjük le félig, majd főzzük a csomagoláson megadott ideig. Az utolsó 8 percben dobjuk mellé a spárgát is.
Amikor a tészta al dente és a spárga is roppanósan puha, húzzuk le a tűzről, keverjük bele a citromlevet és a parmezánt.
Rögtön tálalhatjuk is.
Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
@sobors.hu