Egyserpenyős tészta csirkemellel és paradicsomszósszal – Pillanatok alatt elkészül

egyserpenyőscsirke
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Házi paradicsomszósszal a legfinomabb, de a kaliforniai paprika is nagyon sokat dob rajta, friss, picit édeskés lesz tőle az összhatás.

Nagyon gyors egyserpenyős receptet hoztunk most nektek, bár igaz, szigorúan véve nem fér bele ebbe a kategóriába, ugyanis a tésztát külön kell kifőzni. Cserébe viszont, amíg elkészül a penne, előkészítjük a zöldségeket és a húst, így utána már se perc alatt tálalhatjuk is az ebédet.

Semmilyen különleges vagy extra alapanyagra nincs szükség ehhez az ételhez - paradicsomszósz, csirkemell, hagyma, paprika kerül bele, illetve kétféle sajt. Ez az a tipikus recept, amit még munka után, hullafáradtan is bevállal az ember. 

Egyserpenyős tészta

egyserpenyőscsirke2

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab csirkemellfilé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • 250 milliliter Marinara szósz
  • 100 gramm mozzarella
  • 20 gramm parmezán
  • 250 gramm tészta
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát főzzük al dente-re lobogó sós vízben. Ha kész, szűrjük le, tegyük félre.

Amíg fő a tészta, a csirkemellfilét vágjuk csíkokra vagy kockákra, a hagymát kockázzuk össze, a paprikát daraboljuk. A fokhagymát zúzzuk össze, a sajtokat reszeljük le.

Melegítsünk egy serpenyőben olívaolajat. Dobjuk rá a hagymát és a paprikát, majd pár percig dinszteljük őket, míg puhák nem lesznek. Adjuk hozzá a fokhagymát, kevergessük, míg illatozni nem kezd. Mehet rá a csirkemell is, fehéredésig süssük, az sem baj, ha picit lepirul. Ízlés szerint sózzuk-borsozzuk. 

Öntsük rá a marinara szószt. Ha forr, vegyük lejjebb a lángot, majd fedő alatt 5 percig gyöngyözve főzzük. Forgassuk hozzá a főtt tésztát, majd keverjük bele a sajtokat. Kapcsoljuk le alatta a lángot, marad benne annyi hő, hogy a sajt elolvadjon. 

Melegen, plusz sajttal megszórva tálaljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük