Laktató kolbászos tészta pillanatok alatt: kezdők is összedobhatják
A kiadós étel gyorsan az asztalra kerül, mely a kolbásztól és fokhagymától pikáns, mediterrán zamatát pedig a bazsalikomtól kapja.
Neked melyik a kedvenc villámgyors tésztaételed? Nekem a fokhagymás. Ezt az alapot megtartva kolbász és friss bazsalikom is kerülhet a tésztához. A zöldfűszertől kellemes lesz az illata, és mediterrán zamatban tündököl majd az étel.
A finomságot még kezdő konyhatündérek is el tudják készíteni, tálalásnál szórd meg parmezánnal, ha pedig bírod a tüzes ízt, chilipehely is mehet a tésztára.
Egyszerű kolbászos tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 250 g tészta
- kevés olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 pár kolbász, virsli vagy debreceni
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 4 levél bazsalikom
- 8 dkg parmezán
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint. A főzőléből 1-2 merőkanállal érdemes félretenni.
Egy serpenyőben kevés olajat forrósítsunk fel, majd dobjuk rá a hagymát, 2-3 perc után a karikákra vágott kolbászt is forgassuk hozzá.
Amikor a kolbász elkezd szépen megpirulni, akkor a tésztát adjuk hozzá a mentett főzőlével együtt. Ezután forgassuk egybe a zúzott fokhagymával, sóval és borssal és a durvára darabolt bazsalikommal.
Tálalásnál reszelt parmezánnal szórjuk meg.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!