Egyszerű pufi palacsinta: csak keverd egybe a hozzávalókat
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Ellenállhatatlan narancsos pöfetegkeksz: egyszerűen készül a finomság
Omlós rántott hús tojás nélkül: kefires pác teszi izgalmassá
Csábító csokis-narancsos torta: pihe-puha piskótából készül
Kukoricás burgonyagratin: nincsen párja a krumplis fogások között
Retró, baracklekváros piskótatekercs: így biztos, hogy sikerülni fog
Az amerikai pufi palacsinta édes napindítónak is tökéletes, de desszertként is kínálhatod csoki-, karamell- vagy vaníliaöntettel.
A duci palacsinta sós és édes változatban is készülhet, magában is el lehet majszolni, akár még munkába vagy suliba rohanás közben is.
A sós palacsinta a bőséges reggeli részét szokta képezni, mellé sült bacont és rántottát szokás kínálni. Persze az édes változat is felkerülhet a reggelizőasztalra, amely mellé legtöbbször gyümölcsöt vagy mogyorókrémet ajánlanak, de különböző édes öntetek, tejszínhab vagy az elmaradhatatlan juharszirup is a köbre emelheti.
Pufipalacsinta-receptekből bő a választék, van, amelyikbe joghurtot is kevernek, attól lesz igazán puha a tészta. Az én receptemben a tojás szétválasztva kerül a masszába, a fehérjéből kemény habot verek, majd hozzáforgatom a többi alapanyaghoz. A légies tészta tovább álmodható, feldobhatod fahéjjal vagy csokidarabokkal.
Egyszerű amerikai palacsinta
Hozzávalók 6 személyre
- 3 darab tojás
- 400 g finomliszt
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál cukor
- 4 dl tej
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 4 evőkanál olvasztott vaj
- olaj vagy vaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojást válasszuk szét.
A lisztet szitáljuk tálba, majd forgassuk hozzá a sót, sütőport, cukrot, tejet, vaníliakivonatot, olvasztott vajat és a tojássárgáját, az egészet keverjük csomómentesre.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd adjuk a tojássárgájás masszához.
Kevés vajjal vagy olajjal kikent serpenyőben süssük ki a palacsintát a szokásos módon.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors