Elképesztően finom tiramisugolyó: villámgyorsan kész a kávés kedvenc
A tiramisu a világ egyik legnépszerűbb desszertje, melyet gyerekjáték elkészíteni, főleg akkor, ha ezt a változatot próbálod ki.
A tiramisut mindenki szereti, és mindenki el tudja készíteni. A kedvelt finomság más formában is készülhet, most golyóként éledt újjá, de a megszokott íz maradt.
Személy szerint nagy rajongója vagyok a darált kekszből készült labdácskáknak, nagy kedvencem a retró kókuszgolyó és a zserbógolyó. Maradva a darált kekszes vonalnál, mascarponéval, kávéval és mogyoróval fantasztikus tiramisugolyó készülhet. A tiramisugolyó tökéletes vendégváró, érdemes dupla adagban gyártani, mert gyorsan elkapkodják majd.
Egyszerű tiramisugolyó
Hozzávalók 4 személyre
- 250 g mascarpone
- 50 g cukor
- 100 ml kávé
- 60 g darált mogyoró
- 350 g darált keksz
- kakaó a hempergetéshez
Elkészítés:
A mascarponét mérjük keverőtálba, majd adjuk hozzá a cukrot, a kihűlt kávét, a darált mogyorót, és villa segítségével keverjük össze a hozzávalókat. Ezután apránként adagoljuk a darált kekszet a masszához, és dolgozzuk egyneművé.
A kezünket vizezzük be, majd formázzunk tetszés szerinti labdákat a masszából, forgassuk őket kakaóba. A tiramisugolyókat tálalásig tartsuk hűtőben.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!