Krémes, epres tejturmix: vaníliafagylalttal készítve még selymesebb

eperturmix2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Összvissz 4 hozzávalóra van szükség a krémes turmixhoz, a tej nagy részét érdemes fagyira cserélni.

Epres tejturmix sokféleképpen készülhet, de akkor lesz a legfinomabb, ha a friss eper és tej mellé vaníliafagylalt is kerül. Ha több időd van, a fagyit is készítsd házilag, de jobb minőségű boltival is tökéletes lesz.

Mivel a fagyi alapját is tejtermék képezi és rengeteg kerül belőle a turmixba, csak minimális mennyiségű tejre van szükség mellé pluszban. Fagyival készítve sokkal krémesebb lesz az ital, de ha te a hígabb, könnyedebb változatot kedveled, több tejjel is felöntheted. Ha pedig extrán gyümölcsös élményre vágysz, vanília- helyett használj eperfagylaltot.

Epres tejturmix

eperturmix

Hozzávalók 6 decihez

  • 250 gramm eper
  • 340 gramm vaníliafagylalt
  • 60 milliliter tej
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • tejszínhab (tetejére)
Recept idők

Elkészítés:

Az epret mossuk meg, szedjük le a leveleit, a nagyobbakat vágjuk félbe vagy negyedekbe. Tegyük egy turmixgépbe a vaníliafagyival, a tejjel és a vaníliakivonattal együtt. Alaposan dolgozzuk össze az alapanyagokat, ha túl sűrűnek érezzük, tejjel lehet hígítani, lehet krémesebb és folyékonyabb is.

Öntsük szét két 3 decis pohárba, majd tejszínhabbal megkoronázva kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük